Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Sådan sladrede mobiltelefon om tysk politikers færden

Source:ing.dk
Author:Michael Reiter
Date:02/03-2011

Den tyske ugeavis Die Zeit har forvandlet en politikers mobile trafikdata til en interaktiv grafik over seks måneder i dennes liv. Resultatet viser med hidtil uset tydelighed, hvor nidkært mobilen dokumenterer vores daglige gøren og laden.

De fleste af os er udmærket klar over, at mobilen er en sladrehank, som fortæller teleselskaberne, hvem vi kommunikerer med, og hvor vi færdes. Mange af os hjælper dem endda gladeligt, idet vores apps udbasunerer alle mulige ekstra oplysninger til udbyderne.

Skænker vi det en tanke? Jo da. Gør det os bekymrede? Måske en smule, når vi fodrer nye tjenester med geopositioner og personlige data. Men snart er vi igen på vej i informationsstrømmen, og så er det let at se stort på de videregivne oplysninger.

Den tyske politiker Malte Spitz og avisen Die Zeit vil gerne have, at folk tænker sig om en ekstra gang, inden de gør alt for lemfældig brug af mobilen.

Derfor har Spitz, der er internetekspert og medlem af det venstreorienterede parti De Grønne, ført sag mod telegiganten Deutsche Telekom. Det blev han nødt til for at få udleveret sine egne teleoplysninger – et Excel-dokument med godt 36.000 linjers mobile trafikdata fra det seneste halve år.

Die Zeit har analyseret informationerne og implementeret dem i en interaktiv grafik. Avisen har tilføjet offentligt tilgængelige informationer om Spitz’ aktiviteter – bl.a. fra hans Twitter-konto og hjemmeside. Tilsammen får vi et yderst detaljeret billede af politikerens gøren og laden.

Kortlægning af et halvt år
Grafikken afslører, hvor og hvornår Spitz bevæger sig til fods gennem Berlin, tager tog og fly, arbejder og sover, telefonerer og SMS’er - eller tager en pause i en Biergarten. Den viser store dele af et liv.

Hvad Die Zeit ikke viser os, er, hvem Spitz kommunikerer med. Men disse data ligger teleselskaber og andre udbydere selvfølgelig også inde med.

Offentliggørelsen af Malte Spitz’ mobile trafikdata kommer i en tid, hvor tysk politik skal afgøre, hvor længe teleoplysninger må lagres, og hvad de må bruges til. Aktuelt har politi og efterretningstjeneste adgang til oplysningerne i seks måneder uden at skulle begrunde formålet.

Se den interaktive grafik her

Man starter grafikken ved at trykke på play-tasten. Animationshastigheden styres med skydeknappen. I kalenderen nedenfor kan man springe i datoer og tidspunkt, mens feltet til højre viser informationer om Malte Spitz' aktiviteter på det givne tidspunkt.

Grafikken viser de mobilmaster, hvis områder Spitz bevæger sig ind og ud af. Når han telefonerer, dukker der et lille mobilsymbol op.