Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel skyder på alt og alle i Gaza

Source:arbejderen.dk
Author:af
Date:13/01-2009

Med drabene på 14-årige Haowia Ghabban og 16-årige Saher Ghabban er dødstallet i Gaza nu oppe på 879.

De to søstre og deres to venner forlod søndag FN`s Beit Lahiya-skole for at tage hjem og spise og vaske, men blev ramt af et missil fra et af de israelske ubemandende fly i luften over jordbærmarken ved Sheyma, rapporterer fotojournalisten Sameh A. Habeeb i en blog på nettet.

Også Haitham Yaser Ma`rof, 12 år, og hans søster Fatima, 16 døde.

Journalisten kan også rapportere om, at en kvinde døde efter et bombeangrep med hvidt fosfor i Khan Younis søndag, og at Israel optrapper krigen mærkbart.

Menneskerettighedsorgnisationen Human Rights Watch anklager nu Israel for at bruge netop hvidt fosfor i bomber og granater.

- Hvidt fosfor kan ødelægge huse og påføre mennesker skrækindjagende brandsår. Det må Israel ikke bruge i tæt befolkede områder, siger organisationens talsmand, Marc Garlasco ifølge Financial Times. Israel benægter at have brugt hvidt fosfor i Gaza.

I weekenden kunne palæstinensiske kilder melde om israelernes brug af en ny, ukendt gas, der giver kvælningsfornemmelser.

Ewa Jasiewicz fra International Solidarity Movement er i Gaza og hjælper ambulancefolk med at bjærge døde og sårede.

'Alle béder til, at de ikke bliver den næste i dødsstatistikken, vel vidende at så snart de sætter foden udenfor hospitalet, er de oplagt bytte for snigskytter, ubemandede fly, Apache-helikoptere, F-16- eller F-15-jagere, granatsplinter, splintrede glasstykker eller gas- og fosforskyer', skriver Ewa Jasiewicz.

I alt døde 60 mennesker søndag, rapporterer BBC.

- Det er tilladt at bruge magt i dét omfang, det er nødvendigt for at stoppe Hamas` raketangreb. Derfor er aktionen i hele Gaza legal, siger Yuval Shany, israelsk professor i International Ret ved universitetet i Tel Aviv til avisen Haaretz.

Men søndag krævede FN en 'troværdig og uvildig undersøgelse' og truede Israel med anklager om krigsforbrydelser, efter at israelske soldater skulle have gennet 100 civile ind i et enkelt hus og bombarderede det, hvorved 30 døde.