Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Gaza-krig med våben fra USA

Source:arbejderen.dk
Date:13/01-2009

USA har alene i 2008 solgt våben til Israel for over 22 milliarder dollars, hvilket svarer til knap 120 milliarder kroner.

'Israels intervention i Gaza er for hovedpartens vedkommen blevet ført med våben fra USA, betalt af de amerikanske skatteydere.'

Det vurderer en ny undersøgelse fra den amerikanske tænketank, New America Foundation, skriver nyhedsbureauet IPS.

De mange civile ofre i Gaza har i overvejende grad mistet livet eller er blevet lemlæstet på grund af avancerede amerikanske våbenteknologi.

USA har forsynet Israel med våbensystemer som F-16 kampfly, Apache-helikoptere samt en meget bred vifte af ammunition, heriblandt bomber med hvidt fosfor og taktiske missiler.

Det britiske dagblad The Times skriver, at det kan dokumentere, at Israel har anvendt ammunition med hvidt fosfor i Gaza af typen M825A1, der er produceret i USA. Men den israelske hær benægter, at M825A1 er ammunition med hvidt fosfor.

Det kontroversielle våben benyttes blandt andet til at skabe røgslør i kampzoner, som skal beskytte mod fjendtlig ild, siger det israelske militær. Ammunition med hvidt fosfor giver meget alvorlige og dybe forbrændinger, hvis fosforet rammer personer, og det er forbudt at anvende mod civile.

Alene i år har USA indgået våbenkontrakter med Israel for over 22 milliarder dollars. Det svarer til næsten 120 milliarder danske kroner. Blandt kontrakterne er 75 F.35 Joint Strikers Fighters, ni transportfly og fire krigsskibe.

Derudover har Bush-administrationen gennem de sidste otte år ydet Israel våben og militær assistance for over 21 milliarder dollars, hvilket svarer til 114,3 milliarder kroner. Heraf er de 103 milliarder kroner givet kvit og frit til Israel.

Når israelske styrker angriber i Gaza eller på Vestbredden, er det mere reglen end undtagelsen, at det sker med amerikansk-designede våbensystemer, der enten er produceret i USA eller på licens i Israel, skriver New American Foundation.

Oven i købet fungerer Israels militær også ved testning af nye amerikanske våben.

-Forholdet mellem USA og Israel og hyppigheden af de krige, som Israel iværksætter, betyder, at Israel også tester ny-udviklede våbensystemer direkte på slagmarken. Det er værdifuldt for både Israel og USA, siger Mouin Rabbani fra tænketanken Middle East Report, der er baseret i Washington DC.