Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Den israelske flåde har standset et iransk nødhjæpsskib

Source:Politiken
Author:Andreas Lindqvist
Date:13/01-2009

Den israelske flåde har standset et iransk nødhjæpsskib med mad og medicin, 30 kilometer før det nåede havn i Gaza.

Det skriver Reuters på baggrund af en nyhed læst op i iransk statsradio. Skibet er angiveligt blevet stoppet få kilometer før det nåede krigsområdet.

»Et iransk skib med mad og medicin blev stoppet af det zionistiske regimes flåde 30 kilometer fra Gazas kyst«, lød det ifølge iransk statsradio.

Vil prøve at nå frem via Egypten
Skibet forlod angiveligt den iranske havn Bandar Abbas 13 dage tidligere. I går skrev Ma'an News Agency - det største palæstinensiske nyhedsbureau - at skibet ville være fremme om få timer.

»Vi er fast besluttet på at hjælpe Gazas folk. Vores skib er passeret igennem Port Said (i Egypten, red.) og er nu på vej ind i Gaza-regionen for at uddele nødhjælp«, sagde talsmand for det iranske udenrigsministerium Hassan Qashqavi, ifølge Ma'an.

Skibet skulle angiveligt indeholde 200 ton mad og medicin, som iranerne nu vil forsøge at aflevere på anden vis.

»Vi anstrenger os for at nå Gaza direkte, og ellers bliver vi nød til at få det ind via Egypten og grænseovergangen i Rafah«, siger skibets kaptajn Ahmad Navvab ifølge Reuters.

Israel kontrollerer havadgang og luftrum
Iran anerkender ikke Israel og er blandt de største kritikere af den nuværende offensiv mod Gazas militante. Iran har også været ude med riven overfor andre arabiske lande for at gøre for lidt.

Israel derimod har beskyldt Iran for at bevæbne Hamas' militære fløj og andre militante palæstinensiske grupper i området.

Israel har under halvandet års belejring af Gaza også haft afskåret landstribens luftrum og havadgang.

Dele af det indtil videre 18 dage lange bombardement af Gaza er gennemført fra israelske skibe i havet ud for Gaza.