Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Markant manifestation mod krigen i Gaza

Source:modkraft.dk
Author:Niels Fastrup/Monsun
Date:15/01-2009

Mens Gaza-krigen raser på syttende døgn, synes protesterne mod det israelske militærs massive kampagne at tage til. Helt op mod 10.000 deltog tirsdag den 13. januar i en markant demonstration vendt mod krigen arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening.

Deltagere i demonstrationen beskriver overfor Modkraft.dk markeringen som smuk og stemningsfuldt. Det vurderes, at op imod en fjerdedel af deltagerne var dansk-palæstinensere.

Blandt talerne var Mogens Lykketoft (S), Villy Søvndal (SF), Margrethe Vestager (rad.) og Frank Aaen fra Enhedslisten. At talerlisten omfattede repræsentanter fra alle oppositionspartier synes at signalere, at oppositionen er enig om at placere hovedansvaret for aggressionen hos Israel.

Hvis det er tilfældet, står det i forholdsvis skarp kontrast til den kurs, som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tirsdag meldte ud på sit ugentlige pressemøde efter flere ugers tavshed om den stadigt mere blodige konflikt i Mellemøsten.

Fogh: Det var Hamas, der brød våbenhvilen

– Vi skal huske, at det er Hamas, der har startet det her ved at sende missiler ind over Israel, og intet land kan se passivt til, at det bliver beskudt. Derfor har Israel ret til at forsvare sig, inden for de internationale regler, der findes på det område, sagde statsministeren bl.a. på pressemødet uden at nævne, at det var Israel, der brød den månederlange våbenhvile med Hamas, da israelske styrker den 4. november sidste år trængte ind i Gaza-striben og angreb en af de tunneller, der i halvandet år har udgjort den isolerede enklaves eneste livslinie til omverden.

Ved angrebet blev seks væbnede Hamasfolk dræbt, hvilket fik al-Qassam-brigaden, den islamistiske organisations væbnede gren, til at svare igen ved at genoptage beskydningen af mål i det sydlige Israel med primitive raketter.

Spredt tumult

Da en større gruppe palæstinensiske unge omkring kl. 19 forlod demonstrationsområdet ved Christiansborg, kom det til spredt tumult i Stormgade mellem Vester Voldgade og Stormbroen.

Da gruppen forlader området, kører et par af politiets mandskabsvogne ifølge øjenvidner, som Modkraft.dk har talt med, ind igennem mængden, angiveligt i et forsøg på at komme op foran optoget. Da et kraftfuldt kanonslag på et tidspunkt bliver affyret af én af de unge, står betjentene ud af vognene og danner kæde hen over Stormgade. Kort efter kastes endnu et kanonslag, hvilket får politifolkene til at storme frem mod demonstranterne og omringe en større gruppe i en knibtangsmanøvre.

Anholdelsesmanøvren udløser en del skubben frem og tilbage. Ifølge øjnevidnerne på stedet lykkes det bl.a. et par dansk-palæstinensiske piger at smadre en rude i en af politiets store grønne »anholdelsesbusser« med en sten.

Under de efterfølgende begivenheder bliver bl.a. en bilist og en pressefotograf sprayet i ansigtet med peberspray, politiets nye magtmidler, der ifølge den oprindelige tanke udelukkende skulle bruges i de situationer, hvor politiet ellers ville have været nødsaget til at trække pistolerne.