Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Polakker raser over DF

Source:modkraft.dk
Author:Charlotte Lund
Date:06/04-2011

Danske polakker er rystede over en ny valgvideo fra Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen, hvor han agerer knivoffer for en polsktalende mand. En fin måde at tale grænsekontrol - også selvom der ikke er facts til at underbygge historien, mener politikeren selv.

Billige points i kampen om vælgerne på en udskældt minoritets bekostning.

Så skarp er kritikken af Dansk Folkeparti fra de danske polakker.

De er rasende over det billede, som partiet tegner af folk fra Polen - og fra Østeuropa generelt - i de videoer, som DF bruger i sin valgkampagne.

I en hjemmelavet valgvideo, som Dansk Folkeparti har tilføjet på sin hjemmeside, sætter folketingskandidat Alex Ahrendtsen (DF) sit eget stempel på sit partis mærkesag om at geninføre grænsekontrollen.

Her lægger folketingskandidaten krop - og parcelhus - til rollen som offer for et hjemmerøveri, hvor han bliver truet med en lommekniv af en aggresiv og polsktalende mand.

– Den spiller på den omtale, der har været af hjemmerøverier, der er begået af østeuropæere. Helt klart, siger Alex Ahrendtsen til Jyllandsposten.

Læs artiklen »Dansk valgvideo viser knivoverfald« hos Jyllandsposten

»Sørgeligt«

Sammenkædningen mellem hjemmerøverier og den polske befolkning falder Marek Kozon, som er formand for Forbundet af Polske og Polsk-Danske Foreninger i Danmark, for brystet.

– Jeg synes, det er sørgeligt, at et folketingsparti kan finde på sådan noget for at vinde stemmer. Og det er trist, at Dansk Folkeparti synes, det er i orden at tilsvine en hel befolkningsgruppe på det groveste, siger han til Modkraft.

Efter hans mening viser partiets hetz i al tydelighed hvor legitimt, det er blevet, at udtale sig hadefuldt om netop østeuropæere. Han tror ikke, at det var blevet tolereret at producere den samme video med eksempelvis en jødisk gerningsmand.

– En video som denne havde været helt utænkelig, og strafbar, hvis røveren havde talt hebraisk. Det viser den lave status, som nogle mennesker åbenbart synes, at polakkerne har i Danmark, siger han.

Urimelig hetz

Marek Kozon tilføjer, at Alex Ahrendtsen i vid udstrækning har baseret sin video på forkerte oplysninger.

– Det er et fuldstændigt misvisende billede af polakker, der vises i videoen, langt størsteparten af os har bidraget positivt til det danske samfund. Lolland har haft polsk indvandring igennem et århundrede, uden at det har givet problemer, forklarer han.

Her bliver han bakket op af en undersøgelse foretaget af Jyllands-Posten, som fastslår, at størsteparten af det senete års hjemmerøverier er blevet udført af etniske danskere.

I løbet af de seneste 16 måneder er 44 ud af de i alt 50 dømte for hjemmerøveri danske statsborgere. Af de seks udlændinge var der i øvrigt kun tale om én enkelt østeuropæer - en mand fra det tidligere Jugoslavien.

– Billedet af horder af østeuropæiske, organiserede kriminelle, der kommer til Danmark og laver hjemmerøverier, er primært skabt af medierne, og eksponeringen giver befolkningen indtryk af, at problemet er langt mere udbredt, end der er statistisk belæg for, siger Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, til Jyllandsposten.

Bevidst trusselbillede

Kritikken preller dog af på Alex Ahrendtsen, som fastholder, at det er en fin video.

– Jeg har 30 sekunder, det er jo ikke en spillefilm eller dokumentar. På 30 sekunder skal man få dig og vælgeren til at tænke mest på de åbne grænser. Og det gør man bedst på denne måde, synes jeg, siger Alex Ahrendtsen til Jyllandsposten.

Han mener, at politiets tal er misvisende, fordi der jo også er hjemmerøverier, der ikke er blevet opklaret. De kunne nemt være udført af østeuropæerne, efter hans mening.

– Det handler jo netop om alle de, der har begået hjemmerøverier, men som ikke er dømt. De optræder jo ikke i statistikken, siger han og tilføjer at han derfor agter at forsætte med at bruge videoen i sin kampagne.

Alex Ahrendtsen oplyser i øvrigt at det, som polske stemme siger i slutningen af videoen på dansk betyder »Jeg stoler på Alex. Og derfor får han min stemme«. Han er dog opmærksom på, at størsteparten af hans vælgere sandsynligvis ikke er så stive i det polske sprog, så ordene kan blive opfattet truende. Og det er, ifølge politikeren, da også »en del af intentionen med videoen«.