Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel bomber børneklinik i Gaza

Source:arbejderen.dk
Author:fe
Date:15/01-2009

Israelske raketter ødelægger danskstøttede nødhjælpsprojekter i Gaza. Alligevel afviser Fogh at søge Israel om erstatning. Oppositionen kræver samråd om sagen.

Søndag mødte de 25 ansatte på Shaja`ih sundhedsklinikken i Gaza By op til et forfærdeligt syn. Hvor der dagen inden lå en velfungerende sundhedsklinik for gravide kvinder og børn, var der nu et bombekrater, hvor et israelsk missil havde ramt.

- Klinikken er fuldstændig ødelagt, inklusive alt udstyr og medicin, fortæller Zack Zabella fra Middle East Council of Churches, som driver klinikken med støtte fra det danske Folkekirkens Nødhjælp.

Under Israels krig mod Gaza har sundhedsklinikken arbejdet på højtryk for at hjælpe sårede kvinder og børn. Før krigen havde Folkekirkens Nødhjælp netop startet et projekt for 10.000 underernærede børn i det blokaderamte Gaza.

- Projektet sikrede blandt andet modermælkserstatning til 2500 palæstinensiske børn. Den hjælp vil mangle nu. Samtidig øger bombningen presset på de i forvejen overbelastede hospitaler i resten af Gaza, siger Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, til Arbejderen.

Flere af Folkekirkens Nødhjælps projekter er blandt de civile bombemål, der er blevet ramt under Israels krig i Gaza.

Sidste uge blev tre mobile klinikker - en slags kørende skadestuer - bombet til ubrugelighed. Og fredag nat undgik Omar Almajdalawi, Folkekirkens Nødhjælps koordinator i Gaza, med nød og næppe et israelsk missilangreb mod det beboelsesområde han boede i med sin kone og deres tre børn.

- Det er forfærdeligt. Vi har intet håb tilbage. Ligegyldigt om du er aktivist eller ej, politisk eller ej. Børn, ældre, alle er potentielle mål. Alle venter bare på at se, hvem der bliver dræbt næste gang, fortæller Omar Almajdalawi.

Også et center for torturofre, som det danske Rehabiliteringscenter for Torturofre var med til at drive, er blevet ødelagt. De to organisationer opfordrer nu den danske regering til at kræve erstatning af Israel.

- Når Israel bomber mål, der er direkte mærket med røde kors, er det en klar overtrædelse af Genévekonventionen. Derfor bør man kræve erstatning for de millioner af danske udviklingskroner, der er ødelagt for, forklarer Henrik Stubkjær.

I går gik udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) i gang med at undersøge mulighederne for at søge erstatning. Men på sit ugentlige pressemøde afviste statsminister Anders Fogh Rasmussen kravet blankt, skriver Ritzau.

- Oppositionen kræver nu Ulla Tørnæs i samråd om sagen, siger udenrigsordfører Mogens Lykketoft (S), til Arbejderen.