Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Timeout i forhandlinger med Israel

Source:arbejderen.dk
Date:18/01-2009

- Der foregår ingen aktiviteter, som kan anses for at være relateret til opgraderingen på grund af situationen der, sagde Jan Sliva, talsmand for det tjekkiske EU-formandskab.

EU vedtog sidste år at opgradere de politiske og handelsmæssige forbindelser til Israel, men der er nu timeout i forhandlingerne på grund af Israels angreb på Gaza.

Det glæder blandt andet det danske Rehabiliterings- og Forskningscenter for Torturofre (RCT), fortæller Tue Magnussen, kommunikationskoordinator i RCT.

RCT har sammen med en række danske humanitære organisationer og europæiske menneskeretsorganisationer opfordret til at suspendere forhandlingerne. Et krav som de danske organisationer også har fremført overfor Folketinget og regeringen.

Israel tager imidlertid suspensionen med sindsro og understreger, at en opgradering af aftalerne mellem EU og Israel fortsat står højt på det tjekkiske formandskabs dagsorden.

- Det er kun de tekniske forhandlinger, som er suspenderet. Så vi ser slet ingen forhindringer til en opgradering, siger en israelsk diplomat ifølge euobserver.com.

Står det til Luisa Morgantini, italiensk medlem af EU-parlamentet, skal der helt andre boller på suppen, hvis EU skal opnå noget over for Israel.

- Presset skal øges på Israel, og det bør ske ved at suspendere selve associeringsaftalen med Israel, siger Luisa Morgantini til Arbejderen.

- Der er paragraffer i aftalen, som kræver, at underskriverne overholder menneskerettighederne. Det gør Israel ikke. Tværtimod begår Israel krigsforbrydelser i Gaza, som bør undersøges og bringes for den Internationale Domstol i Haag, slutter den italienske parlamentariker, som sidder i samme gruppe som folkebevægelsen mod EU.