Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Rafah er en spøgelsesby

Source:arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:18/01-2009

Israel forsøger at smadre så meget som muligt før, der kommer våbenhvile, mener en italiensk EU-parlamentariker.

- Gaderne er tomme. Rafah er som en spøgelsesby, siger Luisa Morgantini til Arbejderen.

Hun er medlem af EU-parlamentet for det italienske kommunistparti Rifondazione. Luisa Morgantini har netop været i det krigsramte Rafah i den sydlige del af Gaza sammen med en gruppe medlemmer fra EU-parlamentet.

Besøget varede kun to timer, mens Israel officielt havde indstillet beskydningen af Gaza. Men ikke engang det overholder Israel, siger Morgantini.

- Mens vi besøgte et FN-center i byen, affyrede israelske soldater morterer, både fra tanks og fra luften. Ødelæggelserne er voldsomme og forfærdelige, fortæller Luisa Morgantini.

Hun har tidligere besøgt Gaza og Rafah, og husker byen som et sted, der vrimlede med liv og mennesker. I dag ligger gaderne øde. Befolkningen har svært ved at komme rundt. Skal man ud foregår transporten med æsler. Bilerne holder stille, fordi der er intet brændstof.

Dertil kommer de israelske vejspærringer, som forhindrer befolkningen i at bevæge sig frit. Det israelske militær har delt Gaza i to isolerede områder og opsat vejspærringer. Fødende kvinder har vanskeligt ved at komme frem til de overbelastede hospitaler og klinikker, fortæller det italienske parlamentsmedlem.

Hun er chokeret over de omfattende ødelæggelser, som fortsætter dag efter dag.

- Mens presset på Israel vokser for at indgå en våbenhvile, har Israel travlt med at ødelægge så meget som muligt. Det minder fuldstændigt om situationen under Israels krig mod Libanon i 2006, slutter Morgantini.