Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Skræmme-dokument giver røde ører i Fredericia

Source:avisen.dk
Author:Eline Svendsen
Date:18/10-2012

På Fredericia Kommunes hjemmeside ligger officielt dokument om skræmme-effekten ved aktivering offentligt tilgængeligt. Hør, hvad kommunen siger til det.

Ifølge et officielt dokument fra Fredericia opererer kommunen med "skræmme-effekten" over for arbejdsløse. Det kunne for eksempel gå ud over den 25-årige kontanthjælpsmodtager Johnnie Jørgensen, der som andre ufaglærte lider under industridøden i den gamle værftsby.

”Det er skræmmende!”

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Fredericia Kommune, Inger Nielsen (K), da hun bliver konfronteret med, at ordet ’skræmme-effekten’ indgår i et offentligt dokument på udvalgets hjemmeside.

Avisen.dk skriver i dag, at flere kommuner opererer med en såkaldt trussels- eller skræmme-effekt, når de aktiverer arbejdsløse borgere.

Ordet dækker over, at mange arbejdsløse bliver så skræmte ved udsigten til aktivering, at de skynder sig at finde en anden løsning, og det i sig selv gør, at aktivering kan betale sig for kommunerne.

Ups, hvad er det for et dokument?

Selvom effekten er velkendt rundt omkring i kommunerne, bruges udtrykket kun få steder offentligt. Men på Fredericia Kommunes hjemmeside ligger der en orientering til arbejdsmarkedsudvalget fra 2010, hvor ordet indgår.

"Det dokument må være fra da jeg netop var tiltrådt. Jeg anede ikke, at det lå der," siger en overrasket Inger Nielsen.

Hun finder ordet yderst uheldigt.

”Det er jeg bestemt ikke tilhænger af. Jeg tager skarpt afstand fra, at man skræmmer og truer borgerne,” fastslår Inger Nielsen.

Ikke et ord, vi bruger offentligt

Arbejdsmarkedschef i Fredericia Kommune Mogens Bak Hansen erkender også, at ordvalget er uheldigt. Han understreger, at man i en lignende orientering i 2011 bruger formuleringen ’motivationsffekt’. Det dækker dog over det samme, står han ved.

”Det er ikke et ord, vi bruger offentligt. Men effekten afholder nogle ledige fra at søge kontanthjælp, og får andre til at intensivere jobjagten,” siger Mogens Bak Hansen.

Han tilføjer, at det er helt normalt at medregne motivationseffekten – eller skræmmeeffekten – og at samtlige kommuner gør det.

”Når folk finder ud af, at de skal yde noget for kontanthjælpen, skynder de sig væk og finder et arbejde eller bliver forsørget af deres netværk. Det er det, hele beskæftigelsessystemet er bygget op om. Det er mainstream,” siger Mogens Bak Hansen.