Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Det flyder med hvidt fosfor i gaderne

Source:arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:21/01-2009

Amnesty International mener, at Israels omfattende brug af hvidt fosfor i Gaza er en krigsforbrydelse.

Det flyder med rester af hvidt fosfor og ammunitionshylstre med hvidt fosfor i gaderne i Gaza, hvor børn leger uden at kende til det farlige stof, siger Amnesty International.

Det afslører Israels omfattende brug af det farlige kemikalie i tæt befolkede områder, og det er forbudt efter international lov, mener organisationen.

Når hvidt fosfor rammer huden, brænder det direkte gennem muskler og ind i knoglerne, hvor det fortsætter med at brænde, til der ikke er mere ilt.

- I går (søndag, red.) så vi gader og stræder, der flød med beviser på brug af hvidt fosfor, inklusive beholdere med brændende hvidt fosfor og rester af granater og ammunitionshylstre, siger Christopher Cobb-Smith, der er våbenekspert og befinder sig i Gaza som en del af Amnesty Internationals delegation i området.

- Hvidt fosfor er et våben, der har som formål at skabe røgslør, som dække for troppebevægelser på slagmarken. Det er ekstremt brandfarligt og eksploderer i luften og dets spredningseffekt er på en sådan måde, at det aldrig burde bruges i civile områder, fortsætter Christopher Cobb-Smith.

Amnesty Internationals repræsentant i området, Donatella Rovera, kalder Israel brug af stoffet for at udgøre en krigsforbrydelse.

- Det gentagne brug på denne måde er en krigsforbrydelse, på trods af beviser på dets tilfældige virkning og antallet af civile ofre, siger Donatella Rovera.

Hver 155 millimeter granat indholder 116 kileformet enheder, der er imprægneret med hvidt fosfor, som sætter i brand ved kontakt med ilt. Og de kan sprede sig over et areal på størrelse med mindst en fodboldbane.

Israel anvendte blandt andet hvidt fosfor mod FN`s hovedkvarter i Gaza By og mod al Quds-hospitalet.

Israel afviser, at det har brugt ulovlige våben, men lover alligevel at gennemføre en intern undsøgelse af brugen af hvidt fosfor, skriver australske ABCNews.

Italiens største fagforening for metalarbejdere FIOM kræver, at Israel bliver anklaget for krigsforbrydelser blandt andet for brug af hvidt fosfor. Det kan ifølge Al-Jazeera ikke ske ved den Internationale Straffedomstol, fordi Gaza ikke er en nation. Desuden har Israel ikke underskrevet domstolens statutter, den såkaldte Rom-deklaration.