Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel jagter demonstranter

Source:arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:21/01-2009

Mindst 763 israelske statsborgere er blevet tilbageholdt og fængslet i de sidste tre uger, fordi har deltaget i protester imod krigen i Gaza.

Har Israel har siden starten af angrebet på Gaza jagtet israelere, som har protesteret imod krigen.

Politiet har vidoefilmet demonstranter og efterfølgende anholdt dem. Mindst 763 israelere er blevet tilbageholdt eller fængslet, fordi de har deltaget i demonstrationer imod krigen, ifølge politiets egne oplysninger. Hovedparten er palæstinensiske israelere, skriver nyhedsbureauet IPS.

244 af de anholdte er under 18 år, og der sidder fortsat 30 demonstranter i fængsel.

'Anholdelserne er en del af Israels hovedsagelige succesfulde kampagne for at skjule de folkelige protester imod Israels angreb på Gaza. Hundrede tusinder af mennesker over hele Israel, både arabere og jøder, er gået på gaden i folkelige protester mod Israels krigsforbrydelser i Gaza', skriver Israels Kommunistiske Parti.

Lederen af Ittija, sammenslutningen af arabiske foreninger i Haifa, Ameer Makhoul, er blandt dem, der har været tilbageholdt af Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet.

- De ringede til mig, kom hjem til mit hus og tilbageholdt mig i fire timer, fortæller Ameer Makhoul til IPS.

- De anklagede mig for at være terrorist og for at støtte terror. De fortalte, at de havde overvåget mig. Israel er blevet en terrorstat, mener Makhoul.

Han har selv været med til at arrangere nogle af de mange demonstrationer, som han mener er en del af et voksende oprør inde i Israel. Og det forsøger den israelske efterretningstjeneste at få kvalt så hurtig som muligt med forebyggende anholdelser og overvågning.

Eksempelvis har formanden for Balad-partiet, Awad Abd al-Fata, tilbragt en nat i fængsel for siden at blive løsladt, uden at der er blevet rejst tiltale mod ham. Balad og et andet palæstinensisk parti har netop fået forbud mod at stille op til parlamentsvalget den 10. februar af den israelske valgkommission med begrundelsen, at det blandt andet støtter terrorisme. Forbuddet er blevet anket til Israels højesteret.