Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Løn-stinker

Politiker-løn: I foråret besluttede et flertal i Folketinget i al ubemærkethed at nedsætte en såkaldt Vederlagskommission. Navnet er ikke særlig sexet, men det er opgaven.

Kommissionen skal nemlig finde ud af, hvor meget danske toppolitikere skal tjene. Og partier bag kommissionen – SR-regeringen, SF, konservative og Venstre – har på forhånd bestemt, at kommissionens anbefalinger slavisk skal følges.

Finder kommissionen f.eks. frem til, at statsministerens månedsløn skal fordobles til små 250.000 kr., at folketingsmedlemmer skal stige fra ca. 65.000 til 80.000 kr., og at Københavns overborgmester fortjener 40.000 oveni de nuværende 77.000 kr. – så vil flertallet sige ja.

Flertallets ukritiske forhånds-godkendelse er smartere, end demokratiet bør tillade. Den stinker af ansvars-forflygtigelse – som i øvrigt var det gennemgående modargument, da Venstre i 2012 gik enegang med forslaget.

’Venstre skyder ansvaret fra sig’, lød det fra bl.a. S, R, K og SF. Nu – to år efter – er de samme partier pludselig helt fjantede med, at en kommission uden politisk ansvar suverænt skal beslutte, hvad der skal ske med politikernes lønninger.

Lønningerne bliver med garanti ikke sat ned. Som Vederlagskommissionens formand, Michael Christiansen, siger til Jyllands-Posten: ’Man tager jo ikke løn fra folk’. Meget kan siges om Michael Christiansen, men politisk tonedøv er han ikke.

Selvfølgelig skal danske politikere have en ordentlig løn. I det samlede billede hører dog også, hvilke økonomiske interesser politikerne i øvrigt har.Men som det fremgår af Ekstra Bladet i dag, nægter stadig flere borgerlige politikere at oplyse Folketinget om bl.a. deres bijob og hvilke virksomheder, de samarbejder med eller har investeret i.

Disse oplysninger burde politikerne have pligt til at give. Men en sådan public service til vælgerne er ikke på dagsordenen hos vederlags-formand Michael Christiansen, der også er formand for DR.

Politikerne har bare at sadle om og stå ved deres ansvar. Det er faktisk det, de får deres penge for.