Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel vil ikke retsforfølge soldater

Source:arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:27/01-2009

Den israelske regering afviser blankt, at israelske soldater kan blive retsforfulgt for eventuelle krigsforbrydelser i Gaza.

- Officerer og soldater, som blev sendt til Gaza, har behov for at vide, at de er fuldstændig sikre mod at blive stillet for forskellige tribunaler, og at Israel vil bestå og beskytte dem.

Det erklærede den israelske premierminister Ehud Olmert i søndags efter et regeringsmøde. Olmert har udpeget justitsminister Daniel Friedman som formand for en ministerkomité, der skal koordinere foranstaltningerne til at beskytte soldaterne, skriver den arabiske tv-station Al-Jazeera.

Udspillet fra den israelske regering er en direkte udfordring imod EU. Op til disse dages EU-udenrigsministermøde har forskellige EU-lande luftet deres uenighed, om EU skulle kræve en international undersøgelse af, om krigens parter har begået krigsforbrydelser i Gaza. Her forsøgte Tjekkiet, der er formand for EU, at lukke debatten.

- For at sige det lige ud, så anser vi Israel for at være en demokratisk stat, hvor der hersker retssikkerhed. Så i en sag med en sådan kriminel handling, som kan ske i enhver stat, især under krig, så vil den israelske anklager tage de nødvendig skridt og derefter gå til en domstol, hvor sagen vil blive afgjort, sagde Tjekkiets udenrigsminister Karel Schwarzenberger.

Men det kommer altså ikke til at ske ifølge Ehud Olmert.

Imens EU diskuterer Mellemøsten, stiger antallet af døde og sårede i Gaza i kølvandet på krigen. Israel vil fortsat ikke åbne grænserne til Gaza, hverken til Israel, Egypten eller søvejen. Det giver enorme problemer for at få mad, medicin og materialer til genopbygning ind i Gaza.

Ifølge det israelske militær kommer der 125 lastbiler ind i Gaza dagligt, men nødhjælpsorganisationen, Oxfam, vurderer, at der skal 500 lastbiler med mad og medicin ind om dagen. Både Oxfam og Human Rights Watch kræver, at grænserne bliver åbnet. Mens tænketanken International Crisis Group mener, at en ophævelse af Israels 18 måneder lange blokade vil være en nøgle til at komme videre i processen i Mellemøsten.

- Enhver fortsættelse af blokaden vil være et brud på internationalt lov, siger Alain Deletroz.

Den EU-venlige tænketank opfordrer også EU til at tage téten i Mellemøsten og udnytte, at USA`s nye præsident, Obama, endnu ikke har markeret sig markant.