Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Nyt initiativ mod overvågning

Source:arbejderen.dk
Date:27/01-2009

EU er gået for langt i overvågningen af almindelige borgere. Nyt kritisk center med EU-parlamentarikere og eksperter skal kæmpe for privatlivets fred.

I dag ser et nyt kritisk center, der skal beskytte EU-borgernes privatliv, dagens lys. Den danske EU-parlamentariker, Karin Riis-Jørgensen (V), er en af drivkræfterne bag initiativet.

Det nye center hedder 'European Privacy Association' (EPA). Det er planen, at EPA skal være en slags borgernes kritiske vagthund i EU-systemet og kæmpe for bedre beskyttelse af personfølsomme rettigheder i EU og sikre de demokratiske frihedsrettigheder.

- Europa er allerede gået for langt i overvågningen af borgerne. EU mangler en uafhængig vagthund, som ikke er en del af systemet, og som kan rådgive og lægge pres på EU`s regeringer og institutioner og stille kritiske spørgsmål, siger Karin Riis-Jørgensen.

Hun er medlem af EU-parlamentet for Venstre og er medlem af bestyrelsen for det nye center. Også den tidligere formand for EU-parlamentet, Pat Cox, er medlem af bestyrelsen.

Centret vil nedsætte en videnskabelig komité, der skal fungere som en tænketank og fremsætte konkrete forslag, udgive rapporter og afholde konferencer.

Centret kritiserer blandt andet, at EU har indgået en vidtgående aftale med USA, der giver de amerikanske myndigheder og efterretningstjenester som CIA og FBI permanent adgang til en stribe følsomme personoplysninger om EU-borgere, der flyver til USA.

- Hver dag efterlader de europæiske borgere tusindvis af fodspor. Når vi bruger vores kreditkort, når vi shopper og surfer på internettet. Og når vi tager metroen og når vi fanges af et af de mange overvågningskameraer. Samtidig stiger antallet af hemmelige telefonaflytninger og registreringer fra myndigheder. Denne udvikling må vi holde et skarpt øje med, siger Karin Riis-Jørgensen til Arbejderen.

Hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet. I dag klokken 15 præsenteres det nye center på et pressemøde i EU-parlamentet. Her præsenteres også et hold af eksperter, der bliver tilknyttet centret.