Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Boykot af Israel breder sig

Source:Arbejderen
Author:af
Date:07/02-2009

Israelske akademikere er ikke velkomne i Canada og Storbritannien, mens to varehuse i Malmø har fjernet varer fra Israel.

Kunder i ICA-stormagasinet i Malmø må lede længe efter israelsk frugt og grønt. Det er nemlig fjernet af ledelsen på grund af mange henvendelser fra kunder, der ville have dem fjernet.

- Selvom varerne var mærket med oprindelsesland, blev kunder ved med at spørge, om de kom fra Israel. Så vi måtte helt fjerne dem, siger Marianne Johansson, der er ansvarlig for frugt- og grønt i ICA Maxi på Ystadvägen i Malmø til avisen Malmø Lund City.

Også i varehuset Citygross i bydelen Rosengården er varer fra Israel fjernet.

- Det gjorde vi i sidste uge. I Rosengården bor mange palæstinensere, og der skabes let en opinion, siger butikschef Kent Nilsson.

Han mener, at kundernes interesser er 'vigtigere end de få penge, butikken mister.'

ICA, Coop og alle andre butikskæder boykotter samlet set ikke varer fra Israel, men tillader at enkelte butikker og varehuse gør det.

- Vi sælger derimod ikke varer fra besatte palæstinensiske 1967-områder, siger Coop-kædens svenske informationschef Magnus Frisk, der mener at leverancen af palæstinensiske varer er meget skrøbelig.

Kommunistiska Partiets to byrådsmedlemmer i byen Lysekil i Sverige har imidlertid foreslået at hele byen begynder at boykotte israelske varer.

- Det er det mindste, vi kan gøre for palæstinenserne, siger byrådsmedlem Yngve Berlin til ugeavisen Proletären.

I den canadiske delstat Ontario har fagforeningen for offentligt ansatte (CUPE) erklæret, at ingen israelske professorer eller lærere kan komme til at forske eller undervise på skoler og universiteter, medmindre de åbent tager afstand fra Israels aktioner i Gaza.

Beslutningen kommer efter at sammenslutningen af palæstinensiske universitetslærere og teknisk ansatte (PFUPE) har opfordret til en international, akademisk boykot af Israel. Selv har de afbrudt alle forbindelser med israelske akademikere, der ikke tager afstand fra besættelsen.

Også i USA er der nu for første gang dannet en sammenslutning af akademikere for boykot af Israel, skriver avisen Haaretz.