Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel slipper for Gaza-regning

Source:Arbejderen
Date:07/02-2009

Israel skal ikke betale for millionødelæggelser af danske projekter. Det må organisationerne selv finde ud af, siger ministre.

Der kommer ikke noget officielt dansk erstatningskrav for de danskstøttede skoler og hospitaler, som Israel bombede i Gaza under krigen.

Det slog udenrigsminister Per Stig Møller og udviklingsminister Ulla Tørnæs samstemmende fast på to forskellige møder i Folketinget onsdag.

- Spørgsmålet om erstatning blev rejst i Folketingets spørgetid, hvor udenrigsministeren svarede, at vi ikke i almindelighed vil rejse kravet. Kun hvis FN søger erstatning for de af deres projekter, der er blevet ødelagt, vil vi støtte FN, fortæller Enhedslistens udenrigsordfører, Frank Aaen, til Arbejderen.

Også i udenrigsudvalget rasede debatten om Gaza.

Her var udviklingsminister Ulla Tørnæs kaldt i samråd om regeringens holdning til ødelæggelserne af de danskstøttede projekter.

- Ministeren mener, at de humanitære organisationer, der har støttet projekterne, selv skal søge erstatning, siger udenrigsordfører for SF, Steen Gade, til Arbejderen.

Ulla Tørnæs mener, at Danmark skal fokusere på at hjælpe til med genopbygningen i Gaza.

Men det er at unddrage Israel for ansvar, mener Steen Gade. Han fortæller, at oppositionen stod samlet på samrådet omkring spørgsmålet om Israels erstatningsansvar.

- Det kan ikke være rigtigt, at Israel med mere eller mindre skjult støtte fra USA kan få lov til at blive ved med at bombe uden at få regningen, understreger han.

I mellemtiden er Folkekirkens Nødhjælp gået i gang med at samle penge sammen til genopbygningen af det danskstøttede kvindehospital og de tre mobile sundhedsklinikker, der blev ødelagt.

- Der er så meget, der skal udskiftes. Vi havde et laboratorium fuldt udstyret med blodprøver og ultralyd, der var et stort lager med medicin og udstyr til at rense vand samt mælk og kiks til underernæringsprogrammet. Men samfundet bekymrer sig meget for, om vi fortsætter, så vi vil udskifte det, vi kan, og starte på ny, fortæller Constantine Dabbagh fra den internationale organisation ACT, som driver hospitalet.