Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Tiger sælger israelsk skønhed

Source:Arbejderen
Author:ml
Date:29/08-2009

Hylderne i landets Tiger-butikker bugner med israelske skønheds-produkter. Kunderne får ikke klar besked, og Tiger vil ikke oplyse, om varerne stammer fra besat land.

Muddermaske, håndcreme, mineralshampoo, bodylotion!

Landets Tiger-butikker lokker med billige israelske skønhedsprodukter med mineraler fra det Døde Hav.

Kunderne har ikke en chance for at fravælge de israelske produkter. Bag på Tigers varer står nemlig blot: 'Produceret for Tiger Rådhuspladsen' - og ikke ét ord om Israel.

Men Tiger bekræfter i en mail til Arbejderen, at produkterne er lavet i Israel.

De israelske skønhedsprodukter langes over disken samtidig med, at FN i disse måneder undersøger Israels krigsforbrydelser i Gaza.

I går kunne Arbejderen fortælle, hvordan civile palæstinensere med hvide flag blev skudt ned og dræbt af israelsk militær under Gaza-krigen. Blandt ofrene var en fem-årig pige.

- Hver gang man køber israelske varer, er det en støtte til den israelske stats økonomi - og dermed en støtte til besættelsen af Palæstina. Med Gaza-massakren så hele verden tydeligt den israelske statsterrorisme i aktion, siger talsperson for Boykot Israel, Irene Clausen, til Arbejderen. Hendes budskab til Tiger er ikke til at tage fejl af:

- Tiger må stoppe al salg af varer fra den israelske besættelsesmagt. Hvis de ikke gør det, vil vi aktionere og opfordre til boykot af alle Tiger-butikker over hele landet. Med en boykot kan befolkningen vise, at vi ikke er enige i regeringen, EU`s og USA`s positive politik overfor Israel. Og vi kan vise palæstinenserne, at vi sympatiserer med deres retfærdige kamp for en selvstændig stat.

Netop nu sætter en international kampagne fokus på israelske skønhedsprodukter fra det døde hav. En del af præparaterne produceres af firmaet Ahava i den ulovlige bosættelse Mitzpe Shalem på den besatte Vestbred i Palæstina.

Fabrikken henter mineralerne til sine produkter i mudderet i det Døde Hav i de besatte områder. Ifølge FN er det ulovligt for en besættelsesmagt at profiterer på sin besættelse - eksempelvis ved at stjæle råstoffer fra det besatte land.

Arbejderen forsøgte i går forgæves at ringe og maile til Tigers ledelse for at give dem mulighed for at svare på Boykot Israels kritik af at kæden sælger israelske varer.

Vi ville også gerne have Tigers svar på, om virksomheden kan garantere, at de israelske skønhedsprodukter ikke kommer fra besatte områder?

I en mail oplyser Tiger, at de: '!opgiver principielt ikke navne på vores leverandører og producenter'. Tigers ansvarlige havde i går ikke tid til et interview med Arbejderen.Du kan læse om den internationale kampagne mod de ulovlige bosætter-skønhedsprodukter på www.stolenbeauty.org