Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Hemmeligt tortur-fængsel afsløret

Source:Arbejderen
Author:af
Date:23/11-2009

Afsløring af et hemmeligt CIA-fængsel på tidligere rideskole i det baltiske land Litauen, hvor fanger blev udsat for systematisk tortur.


Hvor velhavende litauere engang red på elegante heste og nippede kaffe på en fornem café, installerede USA`s efterretningstjeneste CIA et rædselsfængel. Her blev der brugte barske tortur-teknikker mod skræmte fanger fra hele verden.

Det afslører en litauisk embedsmand og en tidligere efterretningsofficer i CIA overfor den amerikanske tv-station ABC. De fortæller, at der var plads til otte formodede al-Qaeda-terrorister ad gangen i forhørslokalerne i det tidligere ridecenter.

- Aktiviteterne i fængslet var ulovlige. De omfattede forskellige former for tortur, herunder at nægte fanger søvn og at tvinge dem til at stå længe i pinefulde stillinger, siger menneskerettighedforskeren John Sifton.

Litauiske embedsmænd har afleveret kopier af dokumenter til ABC News, der viser, at CIA oprettede et skuffeselskab, Elite, LLC, til at købe ejendommen og bygge fængslet i 2004.

Ifølge embedsmændene tillodLitauen, at CIA byggede fængslet efter et besøg af USA`s præsident George Bush i 2002. Til gengæld lovede Bush at støtte Litauens bestræbelser på at blive medlem af NATO.

- De nye medlemmer af NATO var så taknemmelig for USA`s rolle i at få dem ind i organisationen, at de ville gøre alt, hvad USA bad dem om, siger den tidligere ledende officer i CIA, Richard Clarke, der nu er konsulent i ABC.

- De var ivrige efter at behage og ivrige efter at samarbejde om sikkerhed og om efterretningsspørgsmål, tilføjer Clarke.

Litauens præsident, Dalia Grybauskaite, har afvist ABC News` anmodning om en samtale.

Litauen, Polen og Rumænien er de tre østeuropæiske lande, som CIA i hemmelighed benyttede til at anbringe og afhøre såkaldt mistænkte al-Qaeda-terrorister.

CIA byggede fængslet i Litauen ved at flyve præfabrikerede elementer ind udefra. Fængslet åbnede i september 2004.

Rideskolen mure forblev intakte, så fængslet var usynligt for lokalbefolkningen udenfor. Lokale, som nærmede sig, blev bedt om at forlade stedet af engelsktalende vagter.

ABC News er også kommet i besiddelse af flyveplaner fra CIA-fly, som viser, at der var livlig trafik til og fra Litauen i 2004-2005. Fængslet er i dag lukket.