Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Dansk skeptiker: Hvad skete der med bygning 7?

Source:jp.dk
Author:Marie Bering
Date:10/02-2010

En dansk kemiker fører an i kampen for en ny undersøgelse af, hvad der skete med World Trade Center den 11. september 2001.

Fotoserie: Nye billeder af 11.september-angrebet

"Det var da mærkeligt."

Sådan tænkte den danske kemiker Niels Harrit, da han i efteråret 2006 så et videoklip fra World Trade Centers sammenstyrtning, som han aldrig havde set før.

Videoklippet viste den såkaldte bygning 7 - en 47-etagers kontorbygning - styrte til jorden sidst på eftermiddagen den 11. september 2001, adskillige timer efter at tvillingetårnene var blevet ramt af to passagerfly og styrtet i grus.

SE VIDEO: Bygning 7 styrter sammen

Siden har han interesseret sig for, hvordan det kunne lade sig gøre, at den massive bygning, der ikke var direkte ramt af flyene, kunne falde så hurtigt og ubesværet til jorden.

"Den øverste etage faldt ned, som om der ikke var noget under den. Jeg følte mig nødsaget til at undersøge, hvordan den bygning var konstrueret, eftersom alle bærende elementer tilsyneladende kunne elimineres samtidig på nogle få sekunder," siger Niels Harrit, der er lektor på Kemisk Institut på Københavns Universitet.

Stiller spørgsmål

De seneste tre år har han rejst rundt i Danmark med et foredrag om bygning 7. Her stiller han det spørgsmål, som han mener er blevet fortiet i de officielle undersøgelser af, hvad der skete den 11. september 2001: Hvad fik bygning 7 til at styrte sammen?

"Der hersker udpræget uvidenhed om denne begivenhed. Når jeg holder foredrag, er der mange, der ser det for første gang," siger han.

Fund af sprængstof

Harrit afviser, at temperaturen fra brandene i bygning 7 skulle være høj nok til at smelte bygningens stålkonstruktion, og at bygningen af egen kraft kunne styrte i grus i løbet af ganske få sekunder.

Han støtter teorien om, at sprængstoffer må have spillet en rolle i sammenstyrtningen og er medforfatter til en videnskabelig artikel om emnet.

Forskerne bag artiklen, der i april 2009 blev trykt i The Open Chemical Physics Journal, mener at have fundet spor af nanotermit i støvet fra World Trade Center. Nanotermit er et avanceret, sprængstoflignende materiale, som genererer høje temperaturer.

LÆS MERE: Forskere: Sprængstof i støvet fra WTC

Forskernes fund har vakt opsigt og medført debat, men ingen ny undersøgelse.

Til gengæld valgte chefredaktøren for tidskriftet, den franske professor Marie-Paule Pileni, at trække sig efter publiceringen, som hun ikke havde godkendt. Hun fremsatte efterfølgende det synspunkt, at der måtte ligge en politisk dagsorden bag artiklen.