Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

EU hetzer mod Cuba

Source:Arbejderen
Author:se
Date:16/03-2010

Flertal i EU-parlamentet misbruger et dødsfald til at fordømme Cuba. Det samme flertal lukker øjnene for statskup i Honduras.

EU-parlamentet har i forgårs vedtaget en fordømmelse af Cuba for brud på menneskerettighederne. Anledningen er, at den fængslede Orlando Zapata Tamayo er død efter næsten tre måneders sultestrejke.

Resolutionen blev vedtaget med 438 stemmer mod 72. 35 medlemmer undlod at stemme.

Medlem af EU-parlamentets GUE/NGL-gruppe Willy Meyer er stærkt imod resolutionen:

- Højrefløjen, de liberale og store dele af socialdemokraterne har misbrugt menneskerettighederne og Orlando Zapatas død til at fordømme den cubanske regering.

Han er også vred over dobbeltmoral hos EU-parlamentarikere:

- De MEP`er, som [...] har stemt for denne tekst er de samme, som konstant nægtede at vedtage en resolution, der fordømte statskuppet i Honduras, siger Willy Meyer.

Resolutionen 'fordømmer på det kraftigste den politiske fange Orlando Zapata Tamayos undgåelige og grusomme død efter 85 dages sultestrejke', som det ordret lyder.

Men påstanden om, at dette dødsfald kunne være undgået, stiller den danske læge Steffen Hjøllund fra Århus spørgsmålstegn ved.

- Cuba valgte ikke at tvangsfodre ham. Hvis en fange i et dansk fængsel valgte at sultestrejke, ville vedkommende heller ikke blive tvangsfodret med mindre han blev erklæret sindssyg, oplyser Steffen Hjøllund til Arbejderen.

Resolutionen fra EU-parlamentet kritiserer også, at Cuba ikke har fulgt 'EU`s og det internationale samfunds opfordring til at løslade alle politiske fanger...'

Det punkt problematiserer Steffen Hjøllund også, fordi Orlando Tamayo faktisk er dømt for konkrete brud på Cubas straffelov:

- Tamayo var således ikke politisk fange. Hvis man alligevel vælger at betragte ham som sådan, må man logisk set også mene at Mogens Glistrup og medlemmerne af 'Blekingegade-banden' var politiske fanger; dømt for kriminelle handlinger angiveligt begået med politisk baggrund, siger den århusianske læge.

Alle medlemmer af GUE/NGL undtagen et medlem fra Holland stemte imod resolutionen, herunder danske Søren Søndergaard.

De to danske SF`ere i EU-parlamentet stemte også imod mens resten af danskerne - heriblandt de tre socialdemokrater - stemte for.