Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Skattevæsen jager skyldnere på Facebook

Source:information.dk
Author:Ritzau / AFP
Date:18/03-2010

Skattevæsnet og forbundspolitiet i USA bruger sociale medier som Facebook til at finde skatteskyldnere og mistænkte i kriminalsager.

Det amerikanske forbundspoliti FBI og landets skattevæsen IRS jager forbrydere og skyldnere på sociale medier som Facebook, MySpace og LinkedIn. Det viser dokumenter fra USA’s justitsministerium og IRS, som organisationen Electronic Frontier Foundation har fået fat i.

Papirerne afslører nogle af de sager, hvor FBI og IRS har lov til at bruge sociale medier til at finde kriminelle og dårlige betalere.

Tilsyneladende er det ulovligt for skattevæsnet at bruge en falsk identitet for at finde folk.

- Generelt må du gennemgå information fra offentligt tilgængelige hjemmesider, der ikke har begrænset adgang, står der i dokumenterne.

- Ansatte må ikke bruge deres egen identitet eller en falsk identitet til at blive “venner” for at få adgang til en skatteyders side på et socialt netværk, lyder IRS’ vejledning.

I justitsministeriets regelsæt er det muligt at gå under dække for at “kommunikere med mistænkte/mål” og “få adgang til ikke-offentlig information”.

Det amerikanske justitsministerium skriver, at brugen at sociale medier i efterforskningen specielt kan bruges til at finde mistænktes opholdssted, teste et alibi og finde kriminelle selskaber eller kriminel aktiviteter.