Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Afghanske guldfund for milliarder

Source:JP
Author:Kaare Sørensen
Date:14/06-2010

Guld, kobber og litium for 1.000.000.000.000 dollars fundet i Afghanistan.

Jern, kobber, kobolt, guld og litium. Og masser af det.

Det har amerikanske geologer og militæreksperter fra Pentagon opdaget i Afghanistan, oplyser New York Times, der har fået adgang til hidtil hemmeligstemplede dokumenter.

I alt anslår forskerne, at der er råstoffer i bjergene og i jorden for omkring én billion dollars, svarende til 6.100.000.000.000 danske kroner i dagens kurs.

Et beløb, der er over 80 gange så stort som det nuværende bruttonationalprodukt for det krigshærgede, fattige land, der i dag primært lever af opium og våbenhandel.

Den nye ryggrad

Ifølge et memo fra Pentagon vil Afghanistan i fremtiden blive lige så vigtig for litium-industrien, som Saudi-Arabien i dag er det for olieindustrien. Litium bruges blandt andet i mobiltelefoner og bærbare computere over hele verden, og priserne er høje.

”Dette bliver rygraden i den afghanske økonomi,” siger Jalil Jumriany, særlig rådgiver for den afghanske minister for miner.

General David H. Petraus, der leder de amerikanske styrker i Afghanistan siger, at der er et ”overraskende potentiale”.

”Der er stadig en række ’hvis nu’-spørgsmål, men det har potentialet til at have en meget stor betydning,” siger generalen, ifølge New York Times.

Frygter mere korruption

Det vil tage adskillige år at udvikle en mineindustri, og – ifølge Det Hvide Hus – er de nyfundne værdier ikke kun godt nyt.

Obama-regeringen frygter således, at de store værdier vil få Taleban til at kæmpe endnu hårdere i kampen for at overtage magten i Afghanistan. Og milliarder af dollars vil muligvis få korruptionen til at stige endnu mere.

Sidste år blev den afghanske minister for miner beskyldt for at modtage 30 millioner dollars i bestikkelse fra et kinesisk selskab. Han er siden blevet erstattet.