Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel sulter børnene i Gaza

Source:arbejderen.dk
Author:/ah
Date:21/11-2010

Israel har udsultet Gaza efter nøjagtige tabeller for kalorieindtag, anklager israelsk fredsorganisation. Her foto fra januar 2010 af den 14-årige Mahi abu Zer fra Khan Younis i Gaza, der allerede er erklæret fejlernæret på grund af C-vitaminmangel. Han har allerede tabt to tænder.

| Foto: Aymen Quader

Israels regering er tvunget til at frigive hemmelige dokumenter om den bevidste udsultning af Gazas indbyggere.

Kun lige præcis nok mel og fyringsolie, så befolkningen ikke dør af sult eller kulde.

Tilsyneladende har Israel i flere år bevidst udsultet mænd, kvinder og børn i Gaza efter en nøje udregnet plan, der blandt andet angiver, hvor mange kalorier mennesker under belejring skal have for lige præcis at overleve.

I hvertfald er regeringen nu tvunget til at fremlægge tre hidtil hemmeligholdte dokumenter, efter at fredsgruppen Gisha har fået medhold i en sag ved en israelsk domstol.

Gisha fik nys om sagen tilbage i 2006, da den israelske regerings rådgiver, Dov Weisglass, kom til at tale over sig efter Hamas valgsejr.

– Idéen er at sætte palæstinenserne på en diæt, men ikke at få dem til at dø af sult, sagde han til Agence France Presse den 16. februar.

Officielt begrundede Israel blokaden med »sikkerhedsmæssige årsager«, og ikke med ønsket om en kollektiv afstraffelse af hele Gazas befolkning.

Gishas formand, Sari Bashi, er vred, men ikke overrasket.

– Udsultningen er foruroligende, ja frastødende, idet  næsten halvdelen af befolkningen i Gaza er børn under 18 år. Man kunne med rimelighed konkludere, at Israel bevidst har tvunget underernæring frem blandt hundredtusinder børn i direkte strid med international lov og den 4. Genève-konvention, siger han i en pressemeddelelse.

Israels regering nægter dog stadig at udlevere papirerne med påstand om, at situationen er blevet meget bedre i Gaza, efter at belejringen er blevet lempet siden juni i år.

Gishas formand, Sari Bashi, afviser.

Jeg er ked af at sige det, men væsentlige elementer i udsultningspolitikken er stadig i kraft.