Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Studenter protesterer mod britisk regering

Source:Ritzau
Date:24/11-2010

Studenter og skoleelever demonstrerer mod den britiske regerings nedskæringer i undervisningssektoren.

Britiske skoleelever og studenter er i oprør.

Onsdag kom det til uro og sammenstød med politi under landsdækkende demonstrationer mod nedskæringer i undervisningssektoren.

Det er den konservative-liberale regering, der har foreslået besparelserne for at komme et stor underskud på finansloven til livs.

Studerende ved universiteter er rasende over, at regeringen vil hæve studieafgiften, mens skoleelever er utilfreds med, at der bliver færre lærer i skolerne.

I London kom det til flere sammenstød mellem små grupper af studerende og politi, da en demonstration kom forbi parlamentet i centrum af byen. Lignende scener fandt sted, da en mindre gruppe studenter ville frem til De Liberales hovedkontor i byen.

- Jeg er meget imod de nye studenterafgifter. Jeg vil gerne læse på universitet. Men jeg er ikke rig, og jeg kan ikke betale de nye afgifter, siger Ben Natten.

Regeringen vil hæve studenterafgiften til 80.000 kroner om året, hvilket betyder, at det bliver tre gange så dyrt som hidtil.

En politibil blev smadret under optoget i London, men der blev begået mindre hærværk andre steder i landet.

Det er anden gang inden for to uger, at britiske studerende demonstrerer mod regeringen undervisningspolitik.

Formanden for De Liberale, vicepremierminister Nick Clegg, beklager, at han og hans parti har brudt et valgløfte om, at der ikke ville ske forringelser på undervisningsområdet.

- Det er desværre nødvendigt for at rette op på økonomien, siger han nu.