Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel designer PR-fremstød i Europa

Source:arbejderen.dk
Date:02/12-2010

Der er stigende kritik af Israels regering i Europa. Derfor optrapper den sin PR-kampagne og hyrer kendte personer til at propagandere for sig.

Israel har pålagt sine ambassader i 10 europæiske lande hver at hyre 1000 kendisser til at være fortalere for Israels politik.

Initiativet er det sidste skud på stammen i den PR-offensiv, der startede under angrebet på Gaza i 2008-2009.

Det israelske  udenrigsministerium sendte i sidste uge et direktiv til sine europæiske ambassader med instrukser fra den kontroversielle og højreekstreme udenrigsminister Avigdor Lieberman om at optrappe indsatsen for at forbedre Israels omdømme i Europa.

Ambassaderne i London, Paris, Berlin, Madrid og Rom og i andre endnu ikke offentliggjorte lande skal hver finde op til 1000 personer inden midten af januar. De skal  fungere som »allierede« og fortalere for den israelske regerings politik.

En anonym kilde i Israels udenrigsministerium forklarer til den britiske avis The Guardian, at de 1000 personer skal være »venner, der er villige til ikke bare at modtage informationer fra Israel, men også aktivt at fremme disse informationer«.

Ambassaderne vil sandsynligvis finde personerne blandt jødiske eller kristne kendisser, akademikere, journalister og studerende. De vil løbende blive orienteret af israelske embedsmænd og opfordret til at tale Israels sag på offentlige møder og skrive læserbreve eller artikler.

Foreløbigt er ambassaderne i London, Paris, Berlin, Madrid og Rom blevet beriget med penge til at hyre professionelle PR-bureauer og lobbyister.

PR-virksomhederne vil blive bedt om at fokusere på politiske budskaber som Israels holdning til fredsforhandlingerne med palæstinenserne, samt områder som turisme og teknologi, der kan »brande« Israel i verdens øjne, lyder det i instruksen. De vil også få opgaver som at »henlede opmærksomheden« på menneskerettighederne i Iran eller i arabiske lande.

Udenrigsministeriet ønsker også, at ambassader ne i Europa afholder månedlige højtprofilerede arrangementer for at fremme Israel og dets regerings politik. Endelig skal en række kendte have invitation til at besøge Israel.

Arbejderen har spurgt Israels ambassade i Danmark, om den vil tage nogle af disse konkrete initiativer, men den har ikke svaret.