Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Kurdisk-syrisk asylansøger begår selvmord

Source:modkraft.dk
Author:Charlotte Lund
Date:15/12-2010

Søndag eftermiddag blev en kurdisk asylansøger fra Syrien fundet død på sit værelse i Auderød asylcenter. Han begik selvmord af frygt for at blive sendt tilbage, mener støtteforeninger.

Tre uger efter sin ankomst til Danmark begik 26-årige Ramazan Hajji selvmord ved at hænge sig selv på sit værelse på asylcenteret Auderød i Frederiksværk.

– Værelseskammeraten fortæller, at Ramazan havde voldsomme hovedpiner, efter de tæsk han havde fået som asylansøger i Grækenland, fortæller Hassan Abbas fra Kurdisk Forening til Modkraft.

Han var rædselsslagen for at blive sendt tilbage, både til Grækenland og til Syrien, hvor han frygtede at blive fængslet, tilføjer han.

Tvangshjemsendelser skaber frygt

Han mener, at den sidste tids tvangshjemsendelser har gjort stemningen desperat på asylcentrene. Ikke mindst blandt de syriske kurdere efter Adnan Ibrahim og Abed Mohamed Atto blev fængslet i Syrien efter deres tvangshjemsendelse fra Danmark.

– Folk føler sig som høns i bure heroppe, de taler næsten ikke om andet end, hvordan det dog skal gå, hvis de bliver udvist, siger Hassan Abbas.

Her bakkes han op af organisationen SOS mod racisme, som mener, at Danmark overtræder de internationale konventioner for menneskerettigheder om tortur og flygtninge.

– Tvangsudsendelserne til Irak, Iran, Syrien og D.R.Congo er i strid med international ret. De nævnte lande anvender alle tortur, og de tvangstilbagesendte er i stor risiko herfor, skriver Anne Nielsen, som er formand for SOS mod Racisme, i en pressemeddelelse.

I september i år beskrev FN’s udsending Oliver de Schatter den syriske stats behandling af syriske kurdere som uacceptabel.

Begraves i Syrien

Kurdisk Forening arbejder nu for at få en begravelse sat i stand.

– Her til morgen kom vi i kontakt med Ramazans forældre. De vil meget gerne kunne begrave deres søn i syrisk Kurdistan, så vi vil nu gå i gang med at samle penge ind, så vi kan sende ham hjem, fortæller Hassan Abbas.

Men det er lettere sagt end gjort, for det er ikke sikkert at de syriske myndigheder vil modtage kisten.

– Vi har før set, at myndighederne har forhindret en udlevering. Kurderne fra den del af landet bliver betragtet som udlændinge, selvom de har syriske papirer, siger han.

Frygten for hjemsendelse til Syrien førte i september til, at en gruppe kurdiske asylansøgere indledte en sultestrejke foran Christiansborg i protest mod at have fået afslag på asyl.