Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

WikiLeaks: Pfizer lavede forsøg på børn

Source:arbejderen.dk
Author:ln
Date:18/12-2010

11 børn døde, da læger fra verdens største medicinal-virksomhed i 1996 lavede forsøg på 200 børn i Nigeria.

Under en meningitisepidimi i 1996 blev 200 børn udvalgt til at være forsøgspersoner for en ny medicin fra verdens største medicinalvirksomhed Pfizer. 11 af børnene døde.

Oplysningerne er kommet frem blandt de mange hemmelige dokumenter som WikiLeaks har offentliggjort.

De medicinske forsøg fandt sted i Nigeria, der i 1996 oplevede en af de værste meningitisepidemier i landets historie, skriver den britiske avis the Guardian. Mere end 109.000 mennesker blev ramt af sygdommen og i alt døde 11.717 mennesker.Midt i dette enorme kaos kæmpede læger fra organisationen Læger uden Grænser, MSF, for at rede så mange liv som muligt.

Ifølge The Guardian dukker der pludseligt et fly fyldt med læger op. Flyet er fra Pfizer, og om bord er der det nyeste udstyr, der kan opdrives i branchen. Lægerne fra Pfizer er ifølge WikiLeaks kommet til landet for at afprøve et nyt antibiotika kaldet Trovan. Af de 200 børn de udvælger til forsøget får halvdelen Trovan og den anden halvdel får Ceftriaxone, der på det tidspunkt er standardmedicin mod meningitis i Vesten, skriver the Guardian.

Lægerne fra MSF er »chokeret over at lægerne fra Pfizer bliver ved at udføre videnskabeligt arbejde mit i et sådant helvede«, siger Jean Hervé Bradol, der er tidligere formand for MSF i Frankrig til the Guardian.

Pfizer reddede 189 af de 200 børn de behandlede. Fem døde under behandlingen med Trovan og seks under behandlingen med Ceftriaxone. Men medicinen var udviklet til det amerikanske og europæiske marked og ikke det afrikanske. Samtidig er det senere kommet frem, at medicinen kan give leverskader, og det er i dag helt forbudt at bruge medicinen på børn.

Sagen kom første gang frem i 2001, hvor læger fra MSF fortalte om hændelsen til Washington Post. Det er dog først med de nye afsløringer fra WikiLeaks, der bringer dokumenter ved den amerikanske ambassade i Nigeria som kilde, at det virkelige omfang af forsøgene er kommet frem.

I 2009 forsøgte Nigeria at stille Pfizer til regnskab for de medicinske forsøg med børnene.

Andre dokumenter fra WikiLeaks viser, at Pfizer satte en detektiv til at finde frem til Kompromitterende oplysninger om hovedanklageren Michael Aondoakaa for at presse ham til at opgive sagen.

Det lykkedes, efter at Pfizer havde lækket oplysninger om Aondoakaa til de lokale medier og truet ham med at endnu værre oplysninger ville komme frem, hvis han ikke makkede ret, skriver The Guardian.

Sidste år forsøgte Pfizer at lukke sagen ved at betale 75 millioner dollar til lokalregeringen i Kano-regionen, hvor forsøget fandt sted.