Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Opbakning til Wikileaks: Internet-aktivister skifter strategi

Source:modkraft.dk
Author:Liv Hyldrup Jønsson
Date:30/12-2010

Internet-aktivister fra netværket Anonymous opfordrer folk til at kæmpe for ytringsfrihed på internettet ved at skrive på pengesedler og udbrede kendskabet til Wikileaks via »crowd-journalism«. Den nye strategi får opbakning fra Piratgruppen i Danmark.

»Vi, borgerne på internettet, kæmper i disse dage en kamp mod censur og hemmelighedskræmmeri hos regeringer og firmaer. Men vi kan ikke vinde uden din hjælp og moralske støtte. Derfor opfordrer vi dig til at påtage dig et personligt ansvar. Du er også Anonymous og sammen kan vi rede verden.«

Sådan lyder budskabet i en ny meddelelse fra aktivist-netværket Anonymous i en video offentliggjort den 24. december på hjemmesiden YouTube. De anonyme aktivister, som tidligere har stået bag aktioner mod firmaerne Visa, PayPal og MasterCard, opfordrer til at folk skriver »You are anonymous« på pengesedler.

På den måde vil gruppen forsøge at udbrede sit budskab om ytringsfrihed på internettet, som Anonymous mener er truet af den amerikanske regering og store virksomheder.

Vil udbrede Wikileaks-oplysninger

Tidligere i december iværksatte Anonymous desuden kampagnen ’Operation Leakspin’ for at bakke op om WikiLeaks stifteren Julian Assange. Gruppen opfordrede alle til at læse WikiLeaks dokumenter igennem og udbrede informationerne på hjemmesiden til resten af verden gennem korte YouTube-videoer

Se videoen Operation: LeakSpin - A Message from Anonymous:

Strategien er blevet døbt »crowd-journalism« og Anonymous håber igennem udbredelsen af hemmeligstemplede dokumenter at kunne forhindre USA i at lukke munden på Wikileaks.

Læs artiklen »Operation Leakspin - næste fase i informationskrigen« hos ComputerWorld

Besøg hjemmesiden Operation Leaksspin.

Opbakning fra Piratgruppen

Den nye strategi bliver budt velkommen af Piratgruppen i Danmark.

– At bruge midler som crowd journalism flytter fokus tilbage til kampen om ytringsfrihed ved at forsøge at udbrede kendskabet til WikiLeaks og det er jo dejligt, siger Piratgruppen talsperson Troels Møller til Modkraft.

JPEG - 51.7 kb
Internet-aktivister fra netværket Anonymous kæmper for ytringsfrihed på internettet. Foto: Anonymous’ logo.

Han glæder sig især over, at Anonymous er gået væk fra deres tidligere strategi, som involverede såkaldte Distributed Denial of Service-angreb, der medførte at flere hjemmesider, der nægtede at samarbejde med Wikileaks, blev gjort utilgængelige.

– I stedet for at protestere passivt og destruktivt, synes jeg man skal handle aktivt, konstruktivt og udvikle nye måder at opnå vores mål på, via alternative veje, mener Troels Møller.

Læs artiklen »Hacker-aktivister angriber Wikileaks fjender« hos Modkraft

Læs artiklen »ComON chatter med Anonymous«

Kampen om det fri internet

I disse dage har Troels Møller fra Piratgruppen en ny gruppe af forkæmpere for det frie internet i støbeskeen. Denne gruppering vil, ligesom Anonymous, fokusere på den generelle kamp for ytringsfriheden på internettet, til forskel fra Piratgruppen, der har fokus på ophavsretten og afskaffelse af samme.

– Jeg håber at kunne være med til at udbrede, at det er vigtigt, vi holder fast og kæmper for det frie internet. Vi kan ikke se det som en selvfølge. Det er vigtigt vi tager aktiv stilling, fortæller Troels Møller.

Den nye gruppe vil blandt andet udbrede kendskabet til forskellige krypteringsteknologier, der skal hjælpe den almindelige internetbruger mod den overvågning, som blandt andet terrorlovgivningen har bragt med sig. Troels Møller mener, at det er vigtigt at gøre det muligt for almindelig brugere at dele viden om hvordan man omgår censur og overvågning på nettet.

– I dag gemmer Google dine søgninger og myndighederne kan gå ind og følge med i dine bevægelser på internettet. Det er en krænkelse af privatlivets fred, mener han.

Internettet tilhører brugerne

Det øgede fokus på hacktivisme og vidensdeling på nettet, som blandt andet sagen mod WikiLeaks har ført med sig, er blevet kaldt en kamp om det frie internet. Den analyse deler Troels Møller.

– Det er en vigtig kamp lige nu. Det handler om at brugerne, befolkningen kan få lov til at bruge nettet som de vil, siger han til Modkraft.

– Det er klart at nettet skal være frit, det er en af de få ting i vores verden, der ikke bliver kontrolleret af myndighederne. Lige nu er mange hacktivstiske handlinger stadig lovlige, som for eksempel mirrors (spejlinger/ kopier af hele hjemmesider, red.), men de kan virke som en torn i øjet.

– Hvis de også vil forsøge at kontrollere og indskrænke disse muligheder, skal vi for alvor protestere og insistere på at internettet tilhører brugerne.

Samtidig mener Troels Møller, at det er nødvendigt at ændre synes på grupper, som eksempelvis Anonymous, som får det negative og kriminelle stempel »hackere«. En hacker er nemlig andet og mere end folk, der ødelægger eller stjæler fra andre.

– En hacker er en, der ser et system og finder tekniske muligheder for at udnytte systemet på en ny måde. Nettet er opbygget af hackere. De sørger for at forskellige teknikker på nettet får sit eget liv, siger han til Modkraft.

Besøg Piratgruppens hjemmeside.