Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Uzbekistan: 39 tortureret ihjel

Source:dr.dk
Author:Thomas Ubbesen
Date:30/12-2010

Styret i den centralasiatiske republik Uzbekistan har i det forløbne år tortureret mindst 39 formodede politiske modstandere ihjel. Det skriver den velrenomerede lokale organisation Gruppen til Forsvar af Menneskerettigheder i sin årsrapport.

Forseglede kister
Gruppen oplyser, at ligene af ofrene ofte udleveres til familien i forseglede kister for at skjule de åbenlyse tegn på tortur.

Den tilføjer, at mindst 370 i år er blevet anholdt og tilbageholdt på baggrund af ubegrundede anklager om medlemskab af yderligtgående muslimske organisationer.

Den tidligere Sovjetrepublik Uzbekistan styres med hård hånd af den tidligere kommunistiske topembedsmand Islam Karimov, der har ladet sig "genvælge" ved en række strækt diskutable valg.

Uhørt brutalitet
Karimovs regime er præget af uhørt brutalitet overfor politiske modstandere - formodede såvel som relle - kulminerende med en massakre i 2005, hvor mange hundrede demonstranter blev skudt ned i byen Andijan.

Islam Karimov har efter terroraktionere 11. september 2001 konsekvent udråbt sine modstandere som islamister og hævdet, at landet og hans regime var truet af militante grupper.