Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

BREAKING: Bush anklages for krigsforbrydelser i Schweitz

Source:arbejderen.dk
Author:ml
Date:06/02-2011

Bush dropper besøg i Schweiz for ikke at blive retsforfulgt for tortur og krigsforbrydelser.

USA's tidligere præsident, George W. Bush, risikerer nu at blive retsforfulgt for tortur og krigsforbrydelser.

Den 12. februar skulle Bush efter planen have besøgt Schweiz for at deltage i en gallamiddag i en jødisk organisation.

Men efter at en række menneskerettighedsorganisationer har bedt det schweitziske politi om at udstede en international arrestordre på ex-præsidenten, har han aflyst sit besøg. Det er blandt andet Human Rights Watch og International Federation of Human Rights der har sendt det 2500 sider lange anklageskrift.

Bush anklages for at være skyldig i tortur, kidnapning, umenneskelig og nedværdigende behandling af fanger i CIA's hemmelige fangeprogram, at have godkendt den torturmetoden "waterboarding" og for at ignorere FN's Geneve-konventioner om beskyttelse af krigsfanger når det gælder Taleban og Al-qaeda fanger.

Og organisationerne har en god sag, vurderer Tue Magnussen, advocacykoordinator for Rehabilitering- og Forskningsscentret for Torturofre (RCT).

Både USA og Schweiz har skrevet under på FN's torturkonvention. Derfor er de forpligtet til at retsforfølge anklager om tortur, påpeger han.

- Schweiz er i lighed med andre lande, der har ratificeret FN's konvention mod tortur, forpligtet til at retsforforfølge tortur. RCT støtter derfor opfordringen til
Schweiz om at få undersøgt anklagerne og og i givet fald retsforfølge tortur, siger Tue Magnussen til Arbejderen.

Det betyder, at den tidligere præsident risikerer at blive retsforfulgt for tortur og andre forbrydelser i strid med International ret, uanset hvor i verden han rejser hen. Især i de 147 lande, som har underskrevet FN's torturkonvention.