Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Flere dør af alkohol end af aids

Source:Ritzau
Date:14/02-2011

Nu er der tal på, hvor mange der dør af druk på verdensplan. Hele 2,5 millioner mennesker dør hvert år af virkningerne fra et stort alkoholforbrug, og dermed har alkohol overgået aids som verdens største dræber. Det viser en rapport fra FN's verdenssundhedsorganisation, WHO.

"Alkoholforbrug er specielt fatalt for yngre årgange, og alkohol er samtidig den mest udbredte risikofaktor for dødsfald blandt mænd mellem 15 og 59 år" står der i rapporten, der er en global status på alkohol og sundhed.

Sygedomme og skader
Det er WHO's første rapport om alkohol siden 2004. I den nye rapport oplistes 60 forskellige sygdomme og skader, som kan forbindes til et alkoholforbrug.

Skrumpelever, epilepsi, forgiftninger, trafikulykker, vold, og flere typer af kræft, herunder kræft i bryst, strube og lever kan sættes i forbindelse med alkohol.

Flere penge på lommen
Væksten i alkoholrelaterede dødsfald skyldes hovedsageligt, at mange mennesker i de nye økonomiske vækstlande, de såkaldte BRIK-lande, Brasilien, Rusland, Indien og Kina, har fået flere penge på lommen til at købe øl og spiritus, mener WHO.

Organisationen peger på, at højere priser på alkohol og skatter er den mest effektive måde at få ungdommen til at begrænse sit forbrug af alkohol.

"Der er ikke nok lande, der bruger disse effektive muligheder til at forbygge dødsfald, sygdom og skader som kan tilskrives alkoholforbrug", skriver WHO.