Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Voltægter af børn på 8 år i Sudan

Source:www.dr.dk
Date:19/07-2004

Den sudanske regering er direkte ansvarlig for krænkelserne af menneskerettighederne i den plagede Darfur-provins, herunder omfattende voldtægter.

Sådan lyder Amnesty Internationals vurdering i en ny rapport med titlen "Sudan - voldtægt som krigsvåben".

Flygtninge fra Darfur har overfor organisationen beskrevet et mønster af "systematiske og ulovlige angreb" mod civile fra både den regeringsstøttede arabiske milits og fra de sudanesiske militærstyrker. Rapporten beskriver tilfælde hvor kvinder får brækket armene under voldtægtsforsøgene, og hvordan massebortførelser også finder sted.

Børn ned til otte år voldtages, og kvinder på op til 80 år bortføres og bruges som sexslaver.

I næsten alle overgrebene er regeringens hær enten direkte involveret eller direkte vidne til overgrebene", står der i rapporten, der peger på, at hele familier og byer er traumatiserede.

De første Darfur-domme afsagt Ti medlemmer af Janjaweed-militsen, der hærger Sudans Darfur-provins, skal seks år i fængsel. Dommene er de første fra den særlige domstol, der tager sig af urolighederne i Darfur.

De ti arabiske militsfolk er dømt for forbrydelser mod Darfurs sorte befolkning, for mord, væbnet røveri og ulovlig besiddelse af våben.

Ud over de seks år i fængsel, skal mændene betale en bøde på små tre tusinde kroner hver og have hugget højre hånd og venstre ben af.

Ifølge internationale nødhjælpsorganisationer er mere end 10.000 blevet dræbt i Darfur, og over en million er drevet på flugt.