Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

USA’s soldater er på vej til Egypten

Source:arbejderen.dk
Author:ah
Date:17/02-2011

To krigsskibe er på vej og talrige marinesoldater kan blive sat ind i Egypten på få dage. Undskyld-ningen er evakuering af amerikanske statsborgere.

En meget højtstående kilde i USA’s marinekorps oplyser overfor netsiden www.businessinsider.com, at et stort antal amerikanske soldater er på vej til Egypten for at blive sat ind i løbet af de næste få dage.

»Flere delinger skal indsættes i Egypten, og den officielle begrundelse vil være at bistå med evakueringen af amerikanske borgere. Chancerne for, at de skal derover er lige gået fra 70 procent til 100 procent i dag«, siger den anonyme kilde.

Egypten har siden 25. januar været præget af en folkelig opstand mod det USA-støttede Mubarak-regime.

Hvis kilden i marinekorpset har ret, bekræfter det alvoren i ordene fra lederen af USA’s forsvarskommando, James Mattis, der  ifølge Reuters i begyndelsen af februar truede med, at USA vil reagere »diplomatisk, økonomisk, militært«, hvis  Suezkanalen bliver berørt af uroen.

Der er i øjeblikket strejke blandt 6000 arbejdere ved netop Suez-kanalen, selv om det egyptiske militær bevogter kanalen og sikrer gennemfarten af skibe.

Frygten for en militær indgriben i Egypten blev i forgårs bestyrket, da familierne til et ukendt antal marinesoldater fik besked fra hærledelsen om, at deres kære i den nærmeste fremtid vil blive indsat et ukendt sted på kloden, og at de havde tavshedspligt overfor familien om selve destinationen, oplyser www. businessinsider.com.

Et hangarskib og to amfibiefartøjer er også på vej, oplyser Los Angeles Times.

Hangarskibet Enterprise  var ellers på vej ned gennem Det Røde Hav, men har fået ordrer om at blive i det østlige Middelhav ud for Egypten, oplyser embedsmænd i forsvarsministeriet Pentagon.

Amfibiefartøjerne USS Kearsarge og Ponce er på vej gennem Det Røde Hav med retning mod Egypten. I hvert fald USS Kearsarge, medbringer et stort antal soldater, kampfly og helikoptere.

Mathew Cassel, medredaktør af netavisen Electronic Intifada, der opholder sig i Kairo, skriver i sin blog justimage.org, at »det største antal demonstranter, endnu set, mødte op over hele Egypten i forgårs for at kræve Mubaraks afgang«.