Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

44 millioner flere fattige

Source:arbejderen.dk
Author:ln
Date:17/02-2011

Priserne på mad er steget med rekordfart. Siden juni sidste år er 44 millioner flere mennesker blevet presset ud i fattigdom.

Priserne på mad er steget med rekordfart de seneste år. Alene siden oktober sidste år er det blevet 15 procent dyrere at spise sig mæt, viser nye tal fra Verdensbankens seneste udgave af Food Price Watch.

For fattige kan prisernes himmelflugt få fatal betydning. Fattige bruger nemlig over halvdelen af deres indkomst på mad. De stigende priser har da også sendt 44 millioner flere mennesker ud i fattigdom siden juni sidste år.

Antallet af fattige i verden er således kraftigt stigende og rammer måske snart samme niveau som i 2008, hvor de stigende fødevarepriser udløste store protester i mange lande. I2008 vurderede Verdensbanken at 125 millioner mennesker levede i ekstrem fattigdom. Men der er mange flere, der ikke får mad nok. I september sidste år opgjorde FN’s Fødevareprogram (WFP) antallet af mennesker, der sulter til hele 925 millioner.

– De globale fødevare priser er steget til et farligt niveau og truer millioner af mennesker over hele verden siger Verdensbankens præsident, Robert Zoellick

Zoellick mener at de stigende fødevarepriser har haft betydning for den folkelige opstand i Egypten. Zoellick mener dog ikke, at fødevarepriserne har udløst opstanden, men at de har virket som en forstærkende faktor.

Også FN’s organ for fødevarer, FAO, melder om stigende fødevarepriser. Ifølge FN ses stigningen især på varer som sukker, hvede og kødprodukter. De stigende brændstofspriser spiller også ind på prisen på fødevare, mener FN.

I enkelte lande ser fødevaresituationen dog bedre  ud. I Venezuela er det lykkedes regeringen at halvere antallet af underernærede. Venezuela har dermed nået FN’s 2015-mål fire år før fristen. Med FN’s 2015-mål forpligtede verdens lande sig i år 2000 blandt andet til at halvere fattigdommen på kloden inden 2015.