Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Egyptiske demonstranter angrebet i Kairo

Source:ritzau.dk
Date:08/03-2011

Civilklædte mænd har angrebet egyptiske demonstranter, som kræver landets berygtede sikkerhedspoliti afskaffet.

Egyptiske demonstranter i hovedstaden Kairo er blevet angrebet af civilklædte mænd bevæbnet med knive, fortæller øjenvidner.

Omkring 500 demonstranter var søndag samlet foran indenrigsministeriet, hvor de krævede reformer af det berygtede sikkerhedspoliti SSI. Pludselig blev de angrebet med knive og sten.

- Mændene havde store knive og smed sten mod demonstranterne, fortæller et øjenvidne.

Urolighederne fik angiveligt hæren til at gribe ind, og soldaterne affyrede varselsskud op i luften, hvilket fik demonstranterne til at flygte fra stedet.

- De er nu rigtig vrede og på vej mod Tahrir-pladsen, fortæller en indbygger i hovedstaden.

Pladsen i hjertet af Kairo var centrum for demonstranternes ugelange protester, som i sidste måned resulterede i, at præsident Hosni Mubarak blev væltet.

En sikkerhedskilde bekræfter, at mænd i civilt tøj angreb demonstranterne foran den bygning, der huser indenrigsministeriet.

Sammenstødet sker netop som den nyudnævnte indenrigsminister Mansur al-Issawi har overtaget posten efter den forhadte Habib al-Adly, som står anklaget for korruption.

Demonstranterne kræver, at det statslige sikkerhedsvæsen bliver afskaffet. SSI tæller mindst 100.000 ansatte og et stort netværk af informanter.

Lørdag blev flere af statens sikkerhedskontorer stormet af demonstranter, der forsøgte at få fat i dokumenter fra det magtfulde sikkerhedsapparat, som overvåger den politiske opposition i Egypten.

Præsident Mubarak, som trådte tilbage 11. februar, overlod magten til et militært råd, der har lovet at bane vej for et frit og demokratisk system.