Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Egypten anholder sikkerhedsofficerer

Source:ritzau.dk
Date:08/03-2011

Egypten mistænker 47 sikkerhedsofficerer for at dække over magtmisbrug ved at brænde beviserne.

Den egyptiske anklagemyndighed har udstedt arrestordre på 47 officerer fra den statslige sikkerhedstjeneste.

De mistænkes for at ødelægge computere og brænde dokumenter, der kan afsløre magtmisbrug og menneskeretskrænkelser, siger viceanklager Adel al-Said.

Et par tusinde egyptiske demonstranter stormede mandag sikkerhedstjenestens hovedkvarter i hovedstaden Kairo, hvor de "tog officielle dokumenter, inden de blev brændt eller makuleret", siger en sikkerhedskilde til nyhedsbureauet AFP.

I løbet af de seneste tre dage har demonstranter brudt ind i 11 af sikkerhedstjenestens kontorer for at tage dokumenter.

Flere øjenvidner har sagt, at de har taget politifolk på fersk gerning, mens de var ved at brænde stakke af papirer.

En del af dokumenterne ligger nu på internettet eller er lækket til pressen. Det har fået Egyptens militære ledere til at kræve, at borgerne afleverer papirerne tilbage, så der kan indledes en efterforskning og mulig retsforfølgelse.

Det har været et af demonstranternes hovedkrav, at det omfattende magtapparat, som den nu afsatte præsident Hosni Mubarak har brugt til at undertrykke sin befolkning, omstruktureres helt.

Mubaraks sikkerhedstjeneste var yderst forhadt, blandt andet fordi den - med hjemmel i den 30 år lange undtagelsestilstand - slog ned på enhver form for opposition. Menneskerettighedsgrupper beskylder tjenesten for omfattende brug af tortur.

Politivold og undertrykkelse var nogle af årsagerne til, at demonstrationerne i Egypten udviklede sig til den folkelige opstand, der endte med at skubbe Mubarak fra magten den 11. februar.