Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Stormagter slås i NATO

Source:arbejderen.dk
Author:se
Date:25/03-2011

Ved at stille sig så ensidigt på USA’s side, udløser NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen skarpe konflikter. Frankrig og Tyskland forlod møde i protest.

Der er dramatiske konflikter i NATO. Tirsdag aften udvandrede Tysklands og Frankrigs ambassadører ved NATO fra et møde i protest mod generalsekretær Anders Fogh Rasmussens ledelse.

Anders Fogh Rasmussen stiller sig tilsyneladende på USA’s side og forsøger at presse Frankrig til at acceptere, at NATO overtager kommandoen over operationen i Libyen. Tilsvarende forsøgte Fogh Rasmussen ifølge dagbladet BT at presse Tyskland til mod sin vilje at deltage i Libyen-operationen.

Det blev for meget for de to landes FN-ambassadører, Phillippe Errera fra Frankrig og Martin Erdmann fra Tyskland, der rejste sig og udvandrede midt under det vigtige møde.

Danmarks ambassadør ved NATO mellem 1995 og 1999 betegner den tysk-franske protest som »meget usædvanlig«.

Noget sådant oplevede Gunnar Riberholdt aldrig i de fire år, hvor han var Danmarks NATO-ambassadør.

Den tidligere ambassadør kritiserer, at der er uklarhed omkring ledelsen af operationen:

– Det er en fejl, at man er gået i gang med indsatsen uden at blive enige om en kommandoform, siger han og betegner direkte situationen som »noget rod«.

Lektor ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet Henrik Larsen finder også hændelsen bemærkelsesværdig.

– Det er nok et personligt nederlag for Anders Fogh Rasmussen, siger han til Arbejderen. Men det er udtryk for skarpe modsætninger i NATO, og der var næppe en person, som kunne have gjort det anderledes, vurderer han.

Henrik Larsen tror, at Frankrig har så travlt med at gå forrest i krigen mod Gadaffi-styret i Libyen af indenrigspolitiske grunde.

– Det gik jo så frygtelig galt med Frankrigs rolle omkring Tunesien. Derfor vil Sarkozy lappe på sit renommé blandt vælgerne ved at optræde meget handlekraftigt over for Libyen.

Da de fredelige, folkelige protester eksploderede i Tunesien i januar tilbød Frankrig at hjælpe den forhadte præsident Ben Ali med at nedkæmpe opstanden.