Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Skandalen ruller: Præinstalleret rootkit overvåger 142 millioner smartphones

Source:version2.dk
Author:Jesper Kildebogaard
Date:04/12-2011

Et hjælpeværktøj for teleselskaberne, Carrier IQ, er blevet afsløret i også at spionere på sms'er og telefonopkald. Den rootkit-lignende applikation er installeret på 142 millioner telefoner.

Hvad der skulle have været et hjælpeværktøj til for eksempel at udpege steder med dårlig mobildækning, er nu blevet til en skandalesag for indtil videre to amerikanske teleselskaber og firmaet Carrier IQ.

Mange millioner telefoner er nemlig blevet solgt med applikationen Carrier IQ, som nu er blevet afsløret i at spionere godt og grundigt på brugeren. Og da Carrier IQ var gemt af vejen, på samme måde som et rootkit, kunne brugeren ikke slå programmet fra eller vide, at det kørte.

Afsløringen kommer fra den 25-årige udvikler Trevor Eckhart, som nu også har optaget en video, der viser, hvor nøje Carrier IQ registrerer alle tastetryk og sender information om for eksempel indholdet af sendte sms’er tilbage til firmaets servere. Det skriver Wired.com.

Ifølge Carrier IQ-firmaet er softwaren installeret på 142 millioner telefoner verden over, både Android, iPhone og Nokia-telefoner. Men det danske sikkerhedsfirma CSIS oplyser efter en analyse af softwaren, at det kun kører på Android-telefoner.

Firmaet bag softwaren benægtede først, at der blev indsamlet personlige oplysninger, men måtte senere indrømme, at man faktisk også indsamlede sms’er og har svaret ’sandsynligvis ja’ på spørgsmålet, om firmaet kan tilgå og læse sms’erne. Det skriver Infoworld.com.

Softwaren, der skjuler sig fuldkomment, bliver præinstalleret hos telefonproducenten alt efter teleselskabets ønske. Og i USA raser kunderne hos teleselskaberne Sprint og AT&T over, at disse firmaer bruger Carrier IQ-softwaren, uden at give kunderne besked eller mulighed for at sige nej.

Sagen bliver sammenlignet med Sonys installation af rootkits tilbage i 2005. Her blev et program installeret i det skjulte på brugeren computer, når en cd fra Sony BMG blev afspillet, for at sikre mod piratkopiering. Det medførte et ramaskrig, da det blev opdaget, blandt andet fordi rootkittet kunne åbne angrebsveje for hackere.

Se videoen, hvor Trevor Eckhart gennemgår Carrier IQ-softwarens overvågning af brugeren.