Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

USA's militær kan nu internere personer i hele verden

Source:arbejderen.dk
Author:ah
Date:16/12-2011

Om en uge kan præsident Obama sætte sin underskrift på ny lov, der tillader militæret at arrestere og internere borgere i hele verden på ubestemt tid uden dom.

I dag er der demonstrationer i USA’s største byer, mod at landets militær fremover med loven i hånd kan internere borgere i hele verden på ubestemt tid.

Protesterne fra borgerettighedsgrupper og antikrigsbevægelsen sker to dage efter, at Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, onsdag med stort flertal vedtog, at militæret på ubestemt tid skal kunne tilbageholde enhver i USA og i resten af verden, der mistænkes for at hjælpe såkaldte terrorister, der vil begå terror mod USA.

I sidste uge vedtog Senatet forslaget, der er en del af National Defense Authorization Act. Allerede på onsdag kan Barack Obama altså sætte sin underskrift på lovforslaget, der straks vil træde i kraft. Det Hvide Hus har allerede signaleret, at Obama ikke vil nedlægge veto som først antaget.

Christopher Anders fra borgerrettighedsbevægelsen ACLU er rystet.

– Loven er ekstremt alvorlig. Den vil betyde, at præsidenten kan beordre militæret til at fange civile og sætte dem bag lås og slå på ubestemt tid uden anklage eller retssag. Og det er uanset, hvor man bor i verden, eller hvilken statsborger man er, siger han til den arabiske tv-station Al Jazeera.

Han frygter, at borgere rundt omkring i verden helt legalt kan blive arresteret og ført til USA eller til »en eller anden fangelejr« uden nogen andres kendskab.

Andre kritikere frygter, at loven fremover kan gøre det lovligt for USA at snigmyrde amerikanske statsborgere og hvem som helst i hele verden, der er kritisk overfor USA’s udenrigspolitik.

Men senator Lindsey Graham fra det republikanske parti forsvarer alligevel med hud og hår den nye lov.

– Det er ikke urimeligt, at  amerikanske statsborgere står til ansvar for eventuel støtte til al-Qaeda, der jo vil dræbe os alle sammen. Det er slet ikke urimeligt at holde mistænkte indespærret, så længe det nu tager at finde efterretninger om, hvad der for eksempel er ved at blive planlagt af terror, sagde han i en tale til Senatet i sidste uge.

Lindsey Graham tilføjede lakonisk.

– Og når de så siger, at de vil have en advokat, kan vi blot svare, »hold kæft, du kan  overhovedet ikke kræve at få en advokat«.

286 medlemmer af Repræsentanternes Hus stemte ja til loven, 136 imod. Demokraterne var delt midt over på spørgsmålet. Demokraten  Dennis Kucinich fra Ohio stemte imod.

– Vi kan ikke støtte foranstaltninger, der i sikkerhedens navn krænker amerikanernes grundlovssikrede rettigheder, siger han til CNN.