Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Katolsk kirkes misbrug har ramt titusinder

Source:Ritzau
Date:16/12-2011

Titusinder af børn har været ofre for seksuelt misbrug inden for den katolske kirke i Holland, viser rapport.

Den katolske kirke i Holland har i årtier tiet og dækket over titusindvis af sager om seksuelt misbrug af børn.

Det viser en rapport fra et uafhængigt undersøgelsesudvalg, der har undersøgt det udbredte misbrug inden for den katolske kirkes institutioner siden 1945.

Udvalget vurderer, at mellem 10.000 og 20.000 mindreårige blev seksuelt krænket på katolske børnehjem, kostskoler og seminarer i tiden mellem 1945 og 1981.

Overgrebene dækker et bredt spektrum, fra forskellige former for upassende berøring til den mere alvorlige slags. Ifølge rapporten fandt der "tusindvis" af voldtægter sted.

Ændringer i det hollandske uddannelsessystem betyder, at der kun fandtes meget få katolske uddannelsessteder i Holland efter 1981. Men alligevel skete der fortsat et misbrug, som kirken var indblandet i.

Rapportens konklusioner tyder på, at misbruget var mere udbredt i Holland end i eksempelvis Irland, der også har haft et stort antal sager om misbrug i den katolske kirke.

Skandalerne har rystet den katolske kirke i Europa og i USA og har tvunget pave Benedikt XVI til at undskylde over for ofrene.

- Kirken har begået forbrydelser mod menneskeheden, siger Bart Smeets fra organisationen Mea Culpa, der hjælper ofrene.

De krænkelser og overgreb, som katolske præster og lægfolk begik, dækkede kirken systematisk over for at beskytte sit ry, konstaterer udvalget, der kritiserer kirken for "utilstrækkeligt tilsyn og utilstrækkelig handling".

Hollandske biskopper siger i en fælles udtalelse, at rapportens afsløringer "fylder os med skam og sorg", og udtrykker deres dybeste beklagelser og undskyldninger over for ofrene.

- Gerningsmændene er ikke de eneste, der skal bebrejdes. Kirkemyndighederne, om ikke handlede korrekt og ikke prioriterede ofrenes interesser og tog sig af dem, har også en del af skylden, lyder det i en udtalelse fra biskopperne.