Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Soldaterne fulgte ordrer fra højere sted om tortur.

Source:www.dr.dk
Date:06/09-2004

En af de amerikanske soldater, der er anklaget i forbindelse med mishandlingerne i Abu Ghraib-fængslet i Bagdad deltog i dag i en høring foran et militærtribunal i Tyskland.

35-årige Charles Graner er den første af fire soldater, der står foran retsmøder på en amerikansk kaserne i Mannheim i Tyskland. Her skal det afgøres, om sagen i det videre forløb skal behandles som en regulær retssag.

Graner står anklaget for mishandling af fanger, trusler om vold og blufærdighedskrænkelse.

Han fortalte i dag tribunalet, at han var bange for at blive gjort til syndebuk i sagen, skriver BBC Online.

Hoppede på fangerne
Graner er anklaget for at have hoppet på flere fanger, mens de lå i en bunke på gulvet.

Desuden skal han have stampet på fangernes hænder og bare fødder og have slået en fange så hårdt i tindingen, at han mistede bevidstheden.

De øvrige tre anklagede skal høres henholdsvis senere i dag og i morgen.

Høringerne er blevet flyttet fra Irak til Tyskland, efter at forsvarsadvokater har påpeget, at det er for farligt for vidner og pårørende til anklagede at rejse til Irak.

Blot nogle få - eller ordrer fra højere sted
Skandalen rullede, efter at en amerikansk tv-station i april viste billeder af irakiske fanger i Abu Ghraib-fængslet, der blev mishandlet og tortureret.

Syv amerikanske soldater er blevet tiltalt i sagen, en enkelt - Jeremy Sivits - har erklæret sig skyldig og er blev idømt et års fængsel.

De amerikanske myndigheder har sagt, at der blot er tale om nogle få soldater, der på eget initiativ foretog mishandlingerne. Forsvarerne derimod siger, at soldaterne blot fulgte ordrer fra højere sted.