Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Canada foreslår voldsom anti-terrorlov

Source:arbejderen.dk
Date:15/02-2015

Den konservative regering, der har absolut flertal, foreslår ny lov med mere overvågning.

Canadas konservative Harper-regering introducerde fredag en ny antiterrorlovgivning, som kritikere allerede betegner som den mest vidtgående siden lovene efter angrebene i nabolandet USA den 11. september i 2001.

Det canadiske politis efterretningstjeneste (CSIS) skal have større beføjelser. Politiet skal nemmere kunne lave såkaldt "forebyggende tilbageholdelser" og tilbageholde folk i længere tid. Loven vil gøre det lettere for myndigheder at dele information og give politiet beføjelser "til at forstyrre terrorhandlinger og terroraktiviteter", citerer nyhedsbureauet Reuters fra lovforslaget, der ser ud til at gå nemt gennem parlamentet, der er domineret af det konservative parti under premierminister Stephen Harper.

– I løbet af de sidste par år har stor ondskab kastet sig over vores verden. Terrorister går målrettet efter canadierne, bare fordi de er canadiere. De ønsker at skade os, fordi de hader vores samfund og vores værdier. De hader pluralisme, tolerance og den frihed, vi nyder, siger Harper ifølge avisen Ottawa Citizen. 

Adskillige europæiske sammenslutninger, herunder PEN International, Open Rights-gruppen og sammenslutningen for digitale rettigheder reagerer skarpt på lovforslaget, de ser som en resultat af Charlie Hebdo-angrebet i Paris i sidste måned. De har skrevet et åbent brev til verdens regeringer.

"Situationer som nu kræver effektive og overvejede beslutninger og ikke mere uklog og restriktiv magtudøvelse fra myndighedernes side. Mere overvågning er ikke nødvendigvis bedre overvågning. At øge spionage eller forstyrre ytringsfriheden er ikke svaret på landenes problemer med sikkerhed", står der.