Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Amerikanske læger deltog i Abu Ghraib-tortur

Source:www.dr.dk
Date:06/09-2004

Amerikanske læger deltog i torturen af irakiske fanger i Abu Ghraib-fængslet i Bagdad, skriver det ansete britiske lægetidsskrift The Lancet.

Professor Steven Miles, der har skrevet artiklen, siger, at lægerne forfalskede dødsattester for at dække over drab, og at de bevidst overså beviser på, at fangerne blev mishandlet fysisk og psykisk.

- Det medicinske system samarbejdede om at gennemføre psykiske og fysiske afhøringer, siger professor Steven Miles.

Ignorerede overgreb
Professoren skriver i artiklen, at lægerne bevidst overså overgreb og undersøgte besvimede fanger, så afhøringerne og mishandlingerne kunne fortsætte.

Steven Miles har udarbejdet artiklen på baggrund af materiale fra høringer i den amerikanske kongres, edsvorne vidneforklaringer fra indsatte og soldater samt lægejournaler.

- Embedsmænd fra hæren siger, at en læge og en psykiater planlagde, godkendte og overvågede afhøringer i Abu Ghraib, skriver Miles.

Det lægelige system fejlede
Selv om lægerne var vidende om, at fangerne blev torteret og ydmyget, skred de ikke ind mod den omfattende tortur, før der blev igangsat en officiel undersøgelse af forholdene i fængslet i januar 2004.

De første beviser på, at der var noget helt galt i fængslet dukkede op i april 2004, da en amerikansk soldat offentliggjorde billeder af torturen.

- Regeringsdokumenter viser, at hærens lægelige system fejlede i forhold til at beskytte de indsattes menneskerettigheder, og at lægerne til tider samarbejde med forhørspersoner og vagter, der mishandlede fanger. Og lægerne fejlede i forhold til at rapportere dødsfald forårsaget af slag, siger professoren.