Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Kvinders kosmetik testes på dyr

Source:www.forsoegsdyrenes-vaern.dk
Date:05/09-2004

Draize-testen (øjenirritationstest)
Denne test blev indført i 1944. Den substans, der skal afprøves, sprøjtes eller dryppes ned i det ene øje på en albinokanin. Normalt gives intet smertestillende middel og afprøvningen strækker sig over 3 til 21 dage, hvor øjets hornhinde, regnbuehinde og bindehinde undersøges for tegn på uklarhed, sårdannelse, blødninger og udflod. Shampoo, skadedyrs- og ukrudtbekæmpelsesmidler, husholdnings-artikler (rengøringsmidler som toiletrens, skurepulver, flydende rengøringsvæsker, ovnrensemidler og møbelpolish), kontaktlinsevæske, barberskum, kuglepenneblæk, ja, sågar tåregasser, er blot nogle af de produkter, hvis irritationssgrad mange firmaer fortsat mener det er nødvendigt at teste på kaniner ved fuld bevidsthed.

LD-50-testen (giftighedstest)
LD-50 testen (lethal dosis 50%) blev indført i 1927. Forsøget går i korthed ud på, at man afprøver nye stoffers virkning ved at kunne beregne den dosis, der skal til af det pågældende stof, for at 50% af forsøgsdyrene dør. Dyrene vejes, testsubstansen beregnes efter dyrets vægt og gives i en enkelt dosis ved injektion, oralt (via en sonde gennem munden føres stoffet direkte ned i mavesækken), på huden, ved indånding eller i endetarmen.

Dét at dø af forgiftning, er noget nær det mest smertefulde, der eksisterer. Tegnene på forgiftning er f. eks. voldsomme smerter, kramper, opkastninger og tåreflod, diarré, og blødninger fra øjne og mund. Der gives ikke smertestillende midler. Testen fordømmes nu også fra videnskabelige side og er i flere lande under udfasning.

Magnusson-Klingman testen (allergistest)
Denne test kan udføres på flere forskellige måder, men én af dem beskrives her. Der bruges som oftest marsvin, som får tre injektioner i huden (i skulderregionen), én af det præparat, der skal afprøves, og to som kontrol. En uge senere påføres præparatet på samme hud-område, som nu er barberet, og dækkes med et plaster eller en forbinding i 48 timer. Efter yderligere to uger påføres præparatet påny på hudområdet, og dækkes med en tætsiddende forbinding, som skal sidde i 24 timer. Herefter bedømmes, om præparatet har givet nogen reaktion.

Allergitest - ingen garanti
På mange produkter står anført "allergitestet". Det betyder imidlertid ikke, at man ikke kan få allergiske reaktioner af at bruge dem. Selv om produktet ikke har givet eksem eller astma-lignende reaktioner hos dyr, kan det godt give det hos mennesker. Derudover er vi mennesker alle forskellige og har forskellig hudtype og selv om et produkt måske kan tåles af den ene person er det ikke sikkert at det tåles af den anden. Dyreforsøg giver ikke os mennesker nogen sikkerhed på dette område -vi må selv prøve os frem til, hvilke produkter vi kan tåle.